Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Gradonačelnik Mišel Jakšić o aktualnostima

Odgojiteljicama veće plaće, niža cijena zemljišta

Koprivnica
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Grad ne može preuzeti zbrinjavanje pasa iz cijele županije

– Kolektivni pregovori s Dječjim vrtićem Tratinčica došli su u svoj finale i moram naglasiti da smo blizu toga da verificiramo novi kolektivni ugovor kojim će se našim odgojiteljicama u vrtiću napokon, nakon 15 godina čekanja, osnovica podići i izravnati s osnovicom zaposlenika ustanova u kulturi – najavio je gradonačelnik Mišel Jakšić na konferenciji za novinare. Dodao je da su odgojiteljice povećanje plaća odavno zaslužile i da je ta odluka samo jedan od smjerova grada Koprivnice kao grada koji čuva status prijatelja djece. Gradska uprava i dalje će, naglasio je, podržavati rad gradskih ustanova i institucija.

Prijam za predstavnike Hrvatskog boksačkog saveza u gradskoj vijećnici "Škola boksa" poticat će mlade na vježbanje

– Sad po osnovici izravnavamo prava odgojiteljica s djelatnicima u kulturi, dok se ustanovama u kulturi daje mogućnost da honoriraju svoje najbolje djelatnike trinaestom plaćom – rekao je. Osim povećanja plaća, najavljena su i ulaganja u vrtićke objekte. Teme su bile i rad ustanova u kulturi, prijedlog nove odluke o cijenama u zoni Cvjetna, povećanje komunalne naknade i izgradnja azila za napuštene pse. Govoreći o prodaji građevinskih zemljišta na području zone Cvjetna, kazao je da je glavni cilj zadržati građane, posebno mlade.

– Između ostalog, to ćemo nastojati ostvariti kroz ovu mjeru snižavanja cijena i mogu najaviti da će takav isti projekt biti realiziran i na Podolicama – rekao je. Povoljnije cijene zemljišta za 30, 40 i 50 posto moći će se ostvariti temeljem kriterija i bodova. Obrazlažući nužnost povećanja komunalne naknade, Jakšić je rekao da su porezne reforme na razini države išle na štetu Koprivnice koja je u proračunu izgubila oko 17 milijuna kuna.

Dan grada Koprivnice Slavi se 662. rođendan grada Rekordan iznos iz europskih fondova: dobili 46 milijuna kuna

– Razina komunalne infrastrukture unatrag deset godina otišla je znatno naprijed. S druge strane, povećavaju se potrebe komunalne opremljenosti, a i naš cilj je da do kraja mandata građevinsko područje potpuno pokrijemo komunalnom infrastrukturom – objasnio je. Koprivnica već osam godina ima uslugu mikročipiranja pasa na teret gradskog proračuna. U gradu postoji azil za napuštene životinje "Ottova kućica" koji ima veće kapacitete nego što je trenutačna popunjenost. Najavljen je i sastanak s udrugama volontera koji se bave zaštitom prava životinja.

– Sporna je jedino odluka o sterilizaciji i kastraciji pasa. Kad je bila na javnom savjetovanju, pristigli su komentari zašto bi građani svoje čipirane pse o kojima vode brigu dali kastrirati i sterilizirati – rekao je i zaključio da Grad ne može preuzeti ulogu zbrinjavanja pasa i mačaka s područja cijele županije.

grad oroslavje Tko ne bude čistio svoju poljoprivrednu parcelu, prijeti mu kazna BicKo sustav 254 zadovoljna korisnika i 1420 korištenja bicikala E-bicikli u Koprivnici na zimskoj stanci