Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
grad oroslavje

Tko ne bude čistio svoju poljoprivrednu parcelu, prijeti mu kazna

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Vlasnici odnosno korisnici obrađenog i neobrađenog zemljišta, šuma i poljskih puteva, dužni su redovito uklanjati i suzbijati korov i raslinje odnosno spriječiti zakorovljenost površina, održavati i čistiti parcele...

Grad Oroslavje poziva sve vlasnike i korisnike zemljišta na provođenje mjera i aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zakorovljenosti zemljišta i sprečavanje širenja zakorovljenosti na susjedne parcele.

požarište Na adrese Vodičana stižu upozorenja 'Očistite zapuštene terene, kako ćemo se obraniti ako plane požar'

Vlasnici odnosno korisnici obrađenog i neobrađenog zemljišta, šuma i poljskih puteva, dužni su redovito uklanjati i suzbijati korov i raslinje odnosno spriječiti zakorovljenost površina, održavati i čistiti parcele, živice i međe, održavati prohodnost i vidljivost.

Poljoprivredni redar grada Oroslavja neposrednim obilaskom terena utvrdit će zemljišta i vlasnike koji ne vrše čišćenje svojih parcela i koji ugrožavaju susjedne parcele te će biti prisiljen poduzeti zakonom dopuštene kaznene mjere.

Mlade obitelji potpisale ugovore o zakupu gradskog zemljišta Pomoć mladim obiteljima u Slavonskom Brodu Lakše nam je davati 200 kuna za najam gradskog zemljišta nego dizati kredit