Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Grad Dubrovnik ostvaruje značajna sredstva

Odjelu za europske fondove plaće u potpunosti financirane europskim sredstvima

Odjelu za europske fondove plaće u potpunosti financirane europskim sredstvima
Foto: Grad Dubrovnik
Putem komunalnog redarstva Grad je uveo red na javnim površinama, od stolova i stolica do bankomata

O važnosti formiranja novog Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika govore sami rezultati. Naime, u dvije godine Grad Dubrovnik je putem Odjela povukao 200 milijuna kuna europskih sredstava, a do kraja godine u planu je još najmanje 100 milijuna kuna.

Gradonačelnik obišao radove u Ulici kardinala Stepinca Riječ je o zajedničkom projektu Grada Dubrovnika i Vodovoda Dubrovnik vrijednom 6,2 milijuna kuna, bez PDV-a Gradonačelnik obišao radove u Ulici kardinala Stepinca

Osim kvalitetno pripremljenih i provedenih projekata temeljem kojih Grad Dubrovnik ostvaruje značajna sredstva, ali i benefite za građane, važno je istaknuti kako rashod za plaće službenika odjela ne ide na teret proračuna Grada već se navedeni troškovi u godišnjem iznosu od dva milijuna kuna u potpunosti pokrivaju upravo putem europskih fondova.

Podsjetit ćemo da do lipnja 2017. godine Grad Dubrovnik nije uprihodovao niti jednu lipu u proračun iz europskih fondova, a radom Odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju, uz također novooformljeni Odjel za izgradnju i upravljanje projektima, iznos koji će se sliti u gradsku blagajnu do kraja mandata ove gradske uprave dosegnut će milijardu kuna.

Dubrovnik U organizaciji Ministarstva kulture Dubrovnik će ugostiti međunarodnu konferenciju o zaštiti kulturne baštine

Nadalje, kada govorimo o gradskoj upravi i broju zaposlenih u lipnju, 2017. godine bilo je 225 zaposlenih osoba. U veljači 2020. godine u službi u upravim tijelima Grada Dubrovnika je 278 djelatnika, što predstavlja povećanje broja zaposlenih od 53 osobe.

Najveći broj novozaposlenih otpada na djelatnike dva navedena novooformljena odjela kao i na komunalno i prometno redarstvo. Upravo kvalitetnim formiranjem prometnog redarstva nesnosne gužve, koje su nas ugrozile kao turističku destinaciju, postale su dio prošlosti. Putem komunalnog redarstva Grad je uveo red na javnim površinama, od stolova i stolica do bankomata.

Četiri najveća komunalna društva (Čistoća, Sanitat, Libertas i Vodovod) u lipnju 2017. brojala su ukupno 839 djelatnika. U veljači ove godine broj zaposlenih u navedenim društvima je identičan - 839 djelatnika.

Mokošici 200 novih parkirališnih mjesta do svibnja Nova ulaganja u prometnu infrastrukturu Mokošici 200 novih parkirališnih mjesta do svibnja

Slijedom navedenog jasno je da svako zapošljavanje u gradskoj upravi ima, ne samo logiku, nego i rezultate, koji ta zapošljavanja itekako pokazuju pametnim i potrebnim potezima.