Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Značajne potpore

Stiže novac za Muzej planinarstva i zaštitu arheološkog nalazišta

Ivanec
Foto: Grad Ivanec
Potpore će omogućiti nastavak daljnjih radova na muzejskom objektu te početak aktivnosti usmjerenih na zaštitu arheološkog lokaliteta u centru grada

Ministarstvo kulture odobrilo je Gradu Ivancu dvije značajne novčane potpore. Riječ je o 800.000 kuna za daljnju gradnju Muzeja planinarstva Ivanec iz Programa investicijskih potpora (projekt je kandidiran putem Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove) te još 100.000 kuna koje Gradu stižu za zaštitu arheološkog lokaliteta Stari grad Ivanec iz Programa zaštite arheoloških kulturnih dobara.

Ivanec, novi prostori u Caritasovom domu Briga za najstarije Novi prostori u Caritasovu domu, investicija vrijedna 400.000 kuna

Kako navode iz gradske uprave odobrene potpore omogućit će nastavak daljnjih radova na muzejskom objektu te početak aktivnosti usmjerenih na zaštitu arheološkog lokaliteta u centru grada.

Potpore su odobrene i Gradskoj knjižnici i čitaonici Gustav Krklec u Ivancu i to u iznosu od 50.000 kuna za nabavu knjižne i neknjižne građe te dodatnih 20.000 kuna za nabavu informatičke i druge opreme. 

U Programu zaštite pokretnih kulturnih dobara vidljivo je da je župi Ivanec odobreno 45.000 kuna za obnovu barokne propovjedaonice iz 18. stoljeća. Također, KUD-u Rudolfa Rajtera će Ministarstvo kulture s 5.000 kuna, a Vokalnom ansamblu Sakcinski s 3.000 kuna financirati troškove prijevoza na međunarodno natjecanje Croatia Cantat u Rijeci.

stipendije POTPISANI UGOVORI Dodijeljeno 39 novih stipendija u iznosu od 500 kuna mjesečno