Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Većina točaka prihvaćena bez rasprave

Održana 31. sjednica samoborskog Gradskog vijeća

storyeditor/2024-06-24/Gradsko_vijece.jpeg
Foto: Grad Samobor JEDNOGLASNO PRIHVAĆENE Deset točaka odnosilo se na Prijedloge izmjena i dopuna različitih programa za 2024. godinu, mahom iz komunalne i društvene sfere

Na 31. sjednici Gradskog vijeća Samobora održanoj 20. lipnja u Galeriji Prica vijećnici su raspravljali o 24 točke. Sve su točke prihvaćene jednoglasno, a čak njih 20 prihvaćeno je i bez rasprave.

Početne dvije točke odnosile su se na rebalans proračuna, točnije na izmjene i dopune Odluke o izvršenju Proračuna Grada Samobora za tekuću godinu kao i projekcije za nadolazeće dvije godine. Deset točaka odnosilo se na Prijedloge izmjena i dopuna različitih programa za 2024. godinu, mahom iz komunalne i društvene sfere, dok su se dvije točke odnosile na odluke o osnivanju prava služnosti u korist trgovačkog društva Vodoopskrba i odvodnja u svrhu izmještanja i izgradnje produžetka vodoopskrbnog cjevovoda na području grada Samobora, a jedna se točka odnosila na Odluku o osnivanju prava služnosti s trgovačkim društvom Odvodnja Samobor d.o.o. u svrhu rekonstrukcije sustava javne mješovite kanalizacije.

Na dnevnom su se redu našle i četiri točke vezane za izvješća o radu u 2023. godinu za trgovačko društvo Energo metan d.o.o., Poduzetnički centar Samobor d.o.o., Vatrogasnu zajednicu Grada Samobora i Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Samobora. Potvrdila se i Odluka o izmjeni Odluke o agrotehničkim mjerama za uređenja i održavanja poljoprivrednih rudina te mjerama zaštite od požara na poljoprivrednom zemljištu, šumama i šumskom zemljištu, kao i točka o izmjeni Plana razvoja sustava civilne zaštite s financijskim učincima za razdoblje od 2024. do 2026. godine te Prijedlog procjene rizika od velikih nesreća na području grada Samobora. Posljednja, jučer dodana točka, odnosila se na davanje suglasnosti TD-u Komunalac d.o.o. za zaduženje putem financijskog leasinga za kupnju 8 tzv. lakih vozila, točnije kombija, za sve službe koje unutar trgovačkog društva djeluju. Aktualni sat trajao je samo desetak minuta, a zastupnike je, među ostalim, zanimalo u kojoj su fazi radovi na OŠ Milana Langa te na popravku mosta u Kladju, ali i kad zaposlenici gradskih dječjih vrtića mogu očekivati povećanje plaća sukladno novim zakonskim odredbama.

storyeditor/2024-06-20/20240617_112210.jpg U programu je 90 domaćica, a dobit će 350 eura božićnice i 350 eura regresa Za gerontodomaćice projekta 'Zaželi' osigurane božićnice i regres storyeditor/2024-06-24/PHOTO-2024-06-16-11-50-243.jpg Savez uzgajivača simentalskog goveda U Dubravi održano prvo izdanje stočarskog sajma storyeditor/2024-06-21/Igraliste_3.jpg Novi projekti Grada Vinkovaca Vlasnici pasa na dvije lokacije u gradu imat će nove parkove