Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Novi projekti Grada Vinkovaca

Vlasnici pasa na dvije lokacije u gradu imat će nove parkove

storyeditor/2024-06-21/Igraliste_3.jpg
1/3
Foto: Grad Vinkovci Igrališta se grade u dvije četvrti, a u plana je izgradnja još nekoliko njih i u drugim gradskim četvrtima

Prema informacijama iz Grada Vinkovaca, vlasnici pasa na dvije lokacije u gradu uskoro će imati nove i uređene parkove za pse. Tako će Vinkovčani koji imaju kućne ljubimce dobiti mjesta za sigurnu igru svojih ljubimaca, ali i druženje.

Kako kaže pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić, u gradskoj upravi odlučili su umjesto jednog dosadašnjeg izgraditi dva nova parka za pse, i to jedan u Šimićevoj ulici, a drugi u Kolodvorskoj ulici. Kaže kako su radovi već u tijeku pa su ukopani stupovi, očišćen teren i postavljena žica, te da se uskoro očekuje završno uređenje.

– Na Lapovcima smo brzo pronašli rješenje, odnosno prikladan prostor za novi park, i to vrlo blizu, samo 50-ak metara udaljeno od dosadašnjeg igrališta. Dio posla je već obavljen, preostaje još dovršiti ogradu te posaditi stabla kako bi i vlasnici i njihovi ljubimci mogli pronaći mjesto u hladu za ovakvih vrućih dana. U Kolodvorskoj ulici već imamo velika stabla i tu je bilo potrebno samo očistiti i urediti prostor, stupovi su također već ukopani, razvučena je žica te nam preostaje odraditi posljednje detalje – objašnjava Dujmić.

Igrališta se grade u dvije četvrti, a u plana je izgradnja još nekoliko njih i u drugim gradskim četvrtima
Foto: Grad Vinkovci Igrališta se grade u dvije četvrti, a u plana je izgradnja još nekoliko njih i u drugim gradskim četvrtima

Vinkovčani će tako vrlo brzo na raspolaganju imati tri parka za pse – spomenuta dva koja su u izgradnji te jedan u funkciji na Kanovcima. Međutim, vrlo vjerojatno to nije konačan broj jer se razmišlja o izgradnji još ponekog igrališta za pse, ali u drugim dijelovima grada kada se za takvo što ukaže prilika. Zahvaljujući tome, u svim bi dijelovima Vinkovaca postojali takvi specijalizirani parkovi, važni za kvalitetu života kućnih ljubimaca, ali i njihovih vlasnika.

– Parkovi za pse sve su popularniji sadržaji u urbanim sredinama jer su to sigurna mjesta za istrčavanje i igru te socijalizaciju pasa u kontroliranim uvjetima, ali i mjesta gdje se vlasnici mogu družiti i razmjenjivati iskustva i savjete vezane uz svoje ljubimce. Cilj nam je, stoga, našim sugrađanima osigurati što više takvih prostora u svim dijelovima grada – kazao je Dujmić.

storyeditor/2024-06-20/skola_dnz.jpg Župan Dobroslavić obišao projekte u Čari i Žrnovu na Korčuli Rekonstruira se zgrada dječjeg vrtića i škole u Čari storyeditor/2024-06-20/vrtici_grade_B.jpg Jedan vrtić trebao bi biti gotov na jesen, a drugi na proljeće Grade se dva nova dječja vrtića za 330 mališana storyeditor/2024-06-20/a_prijevoz_foto_kristijan_toplak.jpg Izvrsni rezultati javnolinijskog prijevoza Za 91,27% porasla prodaja jednosmjernih karata