Izbornik
Naslovnica Gradovi Udruga gradova
Udruga gradova

Online tečaj na temu uvoda u rodno osviještene politike na lokalnoj razini

Skupština, Gradsko vijeće
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Tečaj ima četiri modula i bit će isporučen tijekom četiri tjedna (6. studeni – 4. prosinca 2017.)

NALAS-ova e-Akademija nudi novi tečaj e-učenja pod nazivom “Uvod u rodno osviještene politike na lokalnoj razini“ koji će započeti 6. studenog 2017. Tečaj je namijenjen donositeljima odluka i stručnim službama na lokalnoj razini, kao i praktičarima na polju rodne ravnopravnosti, priopćili su iz Udruge gradova.

Tečaj ima četiri modula i bit će isporučen tijekom četiri tjedna (6. studeni – 4. prosinca 2017.). Počet će s uvodnim webinarom 6. studenog i bit će facilitiran od strane stručnjaka za rodnu ravnopravnost. Tečaj je na engleskom jeziku, besplatan je, a sudionici će dobiti potvrde nakon što ga uspješno završe.

Prijave traju do 31. listopada. Moduli su sljedeći: Rodna ravnopravnost na lokalnoj razini, Kreiranje budžeta koji doprinosi rodnoj ravnopravnosti, Udruženja jedinica lokalnih samouprava kao promotori rodne ravnopravnosti, Najbolje prakse na lokalnoj razini.

Kroz tečaj će sudionici imati prilike naučiti o međunarodnom zakonskom okviru po pitanju rodne ravnopravnosti, različitim strategijama i pristupima, nacionalnim strategijama te kreiranju budžeta koji doprinosi rodnoj ravnopravnosti.

Više informacija možete pronaći na http://nalas-academy.com, u brošuri (Brochure-Gender Course), kao i u kratkom promotivnom videu: https://youtu.be/D0_ANe91Tlk.

Ako ste zainteresirani za pohađanje tečaja, molimo pošaljite svoje podatke (ime i prezime, funkciju/poziciju i kontakt e-mail adresu) na mario@udruga-gradova.hr.

Tečaj je razvijen u sklopu projekta “Jačanje znanja i kapaciteta NALAS-a za promoviranje kreiranja strategija koje uključuju ravnopravnost spolova te uključivanje pružatelja usluga u jugoistočnoj Europi“, kojeg provodi NALAS. Moduli su razvijeni u okviru regionalnog projekta UN WOMEN-a, pod nazivom “Promocija kreiranja strategija koje uključuju ravnopravnost spolova u jugoistočnoj Europi i Republici Moldaviji“, a kojeg financijski podupiru Austrijska razvojna agencija i Švicarska agencija za razvoj i suradnju.