Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska 59 pregleda
Odobren projekt

Osigurano 214 tisuća kuna za sanaciju nadvožnjaka Put Makra

radovi na cesti
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Radovi uključuju sanaciju postojećeg kolnika i pripadajućih pješačkih površina, te povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu definiranjem jednoznačnosti odvijanja prometnih i pješačkih tokova

Grad Makarska dobio je od Ministarstva unutarnjih poslova 214.033,75 kuna za sanaciju nadvožnjaka Put Makra. Sredstva su osigurana putem javnog poziva MUP-a koji dodjeljuje sredstva za projekte sanacije opasnih mjesta sukladno Nacionalnom programu sigurnosti na cestama u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu.

Od tri projekta Grada Makarske (uz sanaciju nadvožnjaka prijavljeni su i projekti odvojak Ulice Stjepana Radića- cesta prema Spomeniku na Glavici i sanacija dijela Ulice Kralja Zvonimira) Ministarstvo unutarnjih poslova odobrilo je sredstva za samo jedan.

Kao primarni cilj planiranog zahvata je sanacija postojećeg kolnika i pripadajućih pješačkih površina, te povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu definiranjem jednoznačnosti odvijanja prometnih i pješačkih tokova.

Sve navedene radove predviđa se izvoditi unutar raspoloživog koridora postojeće prometnice i prometnih objekata. Zahvatom se ne zadire u postojeći objekat nadvožnjaka iznad državne ceste, čija se sanacija također planira u bliskoj budućnosti. 

Projekt je pripremljen od strane Javne ustanove Makarska razvojna agencija – Mara u suradnji s Upravnim odjelom za komunalne djelatnosti Grada Makarske koji će biti zaduženi i za realizaciju projekta.