Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Udruga Srce u Svetom Ivanu Zelini djeluje već 14 godina

Osiguravaju bolje uvjete i okruženje za svu djecu

Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Od osnutka pa sve do danas aktivnosti udruge su naveliko izišle iz okvira grupe za samopomoć, pa se tako mogu pohvaliti brojnim projektima i programima, inicijativama i aktivnostima u raznim područjima društvenog života grada

Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Srce u Svetom Ivanu Zelini djeluje već više od 14 godina, a osnovalo ju je nekoliko roditelja entuzijasta, koji su suočeni s mnogobrojnim preprekama i problemima te sukladno potrebama njihove djece, željeli stvoriti jedno drukčije i bolje okruženje za život svoje i ostale djece i odraslih s teškoćama.

Grad ovim putem poziva sve zainteresirane da posjete njihov izložbeni prostor, otvoren još u studenom prošle godine, koji se nalazi na autobusnoj stanici u centru grada.

Asistenti za osobe s invaliditetom Udruga OSI Kutina Ugovori za 12 osobnih asistenata

Od osnutka pa sve do danas aktivnosti udruge su naveliko izišle iz okvira grupe za samopomoć, pa se tako mogu pohvaliti brojnim projektima i programima, inicijativama i aktivnostima u raznim područjima društvenog života grada.

Iako Grad Sveti Ivan Zelina kontinuirano sudjeluje u financiranju rada udruge, oni su i sami proširili izvore samofinanciranja i samoodrživosti. Imaju svoje postrojenje solarne energije te proizvode struju, a također se bave i prodajom unikatnih proizvoda nastalih u njihovim radionicama, zatim organiziraju humanitarne akcije i koncerte te sakupljaju i prodaju stari papir.

Udruga Srce može se pohvaliti i uspješnim provođenjem nekoliko europskih projekata. U sklopu udruge Srce osnovan je i Lokalni volonterski centar s ciljem pružanja potpore potencijalnim volonterima i organizatorima volontiranja kroz davanje neposredne pomoći.

Vrijedna donacija školi Donacija za OŠ Zvonimira Franka Nova didatkička oprema za djecu s teškoćama u razvoju

Udruga kontinuirano aplicira i provodi razne projekte i programe usmjerene ciljnoj skupini - djeci s teškoćama u razvoju i mladima s invaliditetom i redovno sudjeluje u društvenom životu Grada organizacijom raznih manifestacija.