Izbornik
Naslovnica Gradovi Lipik
ZDRAVSTVENI TURIZAM

Otvoren dograđeni dio lječilišnog restorana

Foto: Lipički compas
U Lipičkim toplicama završili su realizaciju investicije od 3,5 milijuna kn

Lipik sve više postaje svijetla točka i centar turizma, ne samo Požeško-slavonske županije, nego i cijelog kontinentalnog dijela Hrvatske. U Lipičkim toplicama završili su realizaciju investicije vrijedne 3,5 milijuna kuna kojom je povećan kapacitet restorana Kamene kupke za 70 sjedećih mjesta.

U novom objektu smještaj za tri obrazovne i jasličke skupine Mališani iz zapadnih gradskih naselja od jeseni u novom vrtiću

Zahvaljujući potpori županije i dvaju ministarstava, proširena je vrtna terasa. U razvojnim planovima Toplica Lipik jedna od temeljnih odrednica svakako je podizanje ugostiteljske ponude na još višu razinu, a registracijom zdravstvenog turizma omogućit će se pružanje ugostiteljskih usluga vanjskim gostima i turistima.

– Svjesni visokog zdravstveno-turističkog potencijala, ali i slabe tržišne konkurentnosti, rekonstrukciju i dogradnju restorana Kamene kupke pozicionirali smo kao jednu od tri ključne smjernice za razvoj zdravstvenog turizma toplica – rekao je Darko Kelemen, ravnatelj Toplica Lipik.

Prihod lipičkih toplica od tržišta u proteklih 10 godina povećao se čak tri puta, pa tako njegov udio u ukupnim prihodima, u odnosu na prijašnjih sedam posto, sada iznosi 20 posto. Projekt dogradnje lječilišnog restorana završen je u prvoj fazi, a slijedi rekonstrukcija unutrašnjosti. Predsjednik Upravnog vijeća Toplica Lipik, lipički dogradonačelnik Slobodan Katunar naglasio je kako ovaj projekt predstavlja samo jednu kockicu u mozaiku investicija koje slijede što se tiče Toplica Lipik.

POSJET MINISTRA Cilj je jednosmjenska nastava

– Pred nama je obnova perivoja i Narodnih kupki, a u suradnji s Gradom Lipikom i Vile Zinke. Sve se to radi u sklopu projekta Terme Lipik nakon kojeg će Lipik postati puno konkurentniji u zdravstvenom turizmu, kako bi se u konačnici i vratio onaj nekadašnji turistički sjaj – rekao je Katunar.