Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula 79 pregleda
I dalje se širi

Otvorena i četvrta lokacija projekta Bičikleta

Bičikleta
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Sustav električnih bicikala u Puli sada ima ukupno 18 bicikala i 24 postolja na području grada

Na samom ulazu u turističko naselje Verudela postavljena je još jedna lokacija sustava električnih bicikala pod nazivom 'Bičikleta'.

"Grad Pula potiče održivi razvoj uvođenjem alternativnih načina prijevoza podizanjem kvalitete usluge za sve građane, ali i sve veći broj posjetitelja. Današnji gradovi susreću s problemom gužvi i ovo je jedan primjer kako iskoristiti bicikle i na taj način smanjiti pritisak motornih vozila u samom centru grada. Pored toga, širenjem prihvatnih mjesta za bicikle dajemo dodatnu mogućnost svim našim sugrađanima i turistima. Podsjetit ću samo da je pored sustava električnih bicikli uspostavljena i prva punionica za električna vozila na Karolini, u svim autobusima javnog gradskog prijevoza uveden je besplatni internet, a s ciljem razvoja i unaprjeđenja cikloturističke infrastrukture uspostavit će se i 'Pametna ruta 308' koja će povezati centar grada s okolnim prirodnim očuvanim krajolicima", kazao je pulski gradonačelnik i najavio daljnje širenje sustava 'Bičikleta' na drugim lokacijama Pule.

Voditelj projekta Go2Bike tvrtke UTE d.o.o. koja je zaslužna za implementaciju projekta Denis Ivančić istaknuo je kako su električni bicikli građanima dostupni na već poznatim lokacijama - Giardini, Gradska tržnica Pula (pored restorana Markat - ex Sljeme) te na autobusnom kolodvoru. Otvaranjem četvrte lokacije na Verudeli sustav danas broji ukupno 18 bicikala i 24 postolja na području grada. Osim beskontaktnih kartica i jednodnevnog koda uveden je i sedmodnevni kod za korištenje bicikli. Tvrtka UTE d.o.o. Gradu Puli donirat će 10 mehaničkih bicikala potpuno opremljenih za korištenje u sustavu Bičikleta.