Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
čazma

Otvorena nova tvornica rasvjetnih rješenja Intra lightinga u Čazmi

Nova tvornica
Foto: Čazma
Svečanim i simboličnim rezanjem vrpce otvorena je tvornica koja zapošljava osamdesetak radnika, a oni će ubuduće raditi u vrhunskim uvjetima

Nakon 2 godine rekonstrukcijskih i građevinskih radova nova tvornica rasvjetnih rješenja u Čazmi tvrtke Intra lighting otvorila je službeno svoja vrata. Na svečanosti koja je okupila vodstvo tvrtke, poslovne partnere, čelne ljude Županije i Grada Čazme, slovenskog veleposlanika te sve bivše i sadašnje radnike tvrtke, simboličnim rezanjem vrpce otvorena je nova tvornica koja zapošljava osamdesetak radnika koji će ubuduće raditi u vrhunskim uvjetima.

Novi proizvodi

Prema riječima izvršnog direktora Božidara Kadoića, investicija je to vrijedna 5,5 milijuna eura, rađena po principima održivog razvoja. Naglasio je kako investicijsko-razvojni ciklus u Intra lightingu nikad ne prestaje pa će tako nastaviti razvijati nove inovativne proizvode.

– Radimo solarnu elektranu, nabavljamo robotski sustav za kontrolu LED izvora te ćemo završiti vanjski parkirališni prostor. Posebna zahvala našim bivšim i sadašnjim zaposlenicima. Vi svi činite i činili ste da nam firma svakoga dana bude bolja i kvalitetnija sredina, ugodna za rad – rekao je direktor Kadoić.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak rekao je da će ova investicija doprinijeti boljem poslovnom rezultatu tvrtke, ali i razvoju Čazme.

– Svjetlo je ono koje nas na neki način potiče. Upravo je to ova tvornica, tvornica svjetla, i vjerujem da će ona biti takva i u budućnosti, da će kroz svoje proizvode zasjati lijepim svjetlom u mnogim domovima, poduzećima, školama, bolnicama i tvrtkama, gdje će vaša rasvjeta naći svoje mjesto. Hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu, od izvođača i projektanata i svih nas koji smo očekivali da se ovaj projekt uspješno završiti – zaključio je gradonačelnik Pirak.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić čestitao je svima koji su sudjelovali u projektu gradnje nove tvorničke hale. Istaknuo je da Intra lighting zapošljava više od 80 ljudi te da hrani preko osamdeset obitelji, što je pravo bogatstvo.

Spoj tradicije i znanja

Otvorenju tvornice u Čazmi prisustvovao je i veleposlanik Republike Slovenije u Hrvatskoj Gašper Dovžan, koji se prisjetio kako su i Slovenci i Hrvati u doba tranzicije imali puno strahova oko toga kakva će biti budućnost industrije, osobito kada dođu strani investitori.

– Puno je bilo lošeg iskustva, kako u Sloveniji tako i u Hrvatskoj, i u tom kontekstu vrlo sam ponosan da mogu vidjeti nešto što imate ovdje u Čazmi. Vrlo uspješan spoj tradicije i znanja koje ste već imali te s druge strane investitora koji se nije mogao proširiti doma, pa je došao u Hrvatsku i tu dobio, da tako kažem, domovnicu kako bi mogao postići dobre rezultate – rekao je veleposlanik Dovžan.

Tvornica za preradu divljači prerada mesa Grof Lovski – prava adresa za vrhunske delicije od divljači u Čazmi Udruge u Čazmi U povodu Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama Članovi udruge 'Naši anđel' Čazma predstavili svoj rad i aktivnosti storyeditor/2024-05-20/Jaska1.jpg Među projektima se ističu rasvjeta Arene Zagreb, katedrale sv. Stošije u Zadru... Iz pogona u Jastrebarskom izlaze moderni EL-KO elektro kanali