Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
prerada mesa

Grof Lovski – prava adresa za vrhunske delicije od divljači u Čazmi

Tvornica za preradu divljači
Foto: Čazma
Mala tvornica s dugogodišnjom obiteljskom tradicijom u koju su utkane tri ključne stvari u proizvodnji

Grof Lovski mala je tvornica za preradu mesa divljači u Čazmi s dugogodišnjom obiteljskom tradicijom u koju su utkane tri ključne stvari – vrhunska kvaliteta, idealni uvjeti i dovoljno vremena koje omogućava proizvodima da razviju originalan okus sušenog mesa. Tvornica posluje nešto manje od pet godina i zapošljava 16 radnika. Vlasnik Marko Lušić za svoje je poslovanje odabrao upravo Čazmu zbog nekolicine razloga.

– Zato što volim Čazmu. Lijepo mi je ovdje. Super su mi ljudi, a na jako malom prostoru je koncentracija tolikog znanja da je to čudesno. Trebate li električara, zidara ili bilo kakvog majstora, dovoljno je otići u krug od 100 metara, pitati i dobijete odgovor – objašnjava Lušić. Grof Lovski je prvi i jedini domaći brend posvećen proizvodnji trajnih i polutrajnih mesnih i suhomesnatih proizvoda od domaće divljači.

– Meso koje koristimo prolazi stroge kontrole, sva divljač koja do nas dolazi ima papire. Što se tiče naših proizvoda, oni nisu u potpunosti od divljači. Nismo htjeli staviti samo meso divljači jer bi proizvodi bili prejaki mirisom, pretamni i preskupi. Htjeli smo napraviti idealnu kombinaciju, omjer mesa divljači i mesa domaće svinje, kako bismo svoj proizvod učinili dostupnijim široj masi ljudi – ističe Lušić. Svoje su proizvode do sada plasirali samo u trgovačke centre, a od sada su dostupni Čazmancima i u maloj trgovini i ugostiteljskom objektu koji su smješteni do samog pogona u čazmanskoj Poduzetničkoj zoni. Osim što se mogu kupiti, proizvodi se mogu i kušati.

– Imat ćemo tri tipa burgera i ćevape koje radimo s manjim dodatkom muflona. Imat ćemo i više vrsta kobasica koje sami proizvodimo, kao i roštiljke jer su mi jako drag proizvod. Nabavili smo i najbolji kruh, a napravili smo i tri različita umaka koja ćemo servirati uz ove proizvode – objasnio je Marko Lušić. 

Udruge u Čazmi U povodu Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama Članovi udruge 'Naši anđel' Čazma predstavili svoj rad i aktivnosti storyeditor/2024-05-17/cazma_a_fo_2_cetin.jpg Autobiografska monografija Anton Cetin u Čazmi predstavio autobiografsku monografiju Dinko Pirak i uvođenje širokopojasnog interneta grad Čazma Dinko Pirak: Širokopojasni internet je preduvjet za nove poslovne prilike