Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
U povodu Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama

Članovi udruge 'Naši anđel' Čazma predstavili svoj rad i aktivnosti

Udruge u Čazmi
Foto: Čazma

Udruga Naši anđeli iz Čazme odlučila je Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama proslaviti predstavljajući Čazmancima svoj rad i aktivnosti.

– Izložbom u Multifunkcionalnom centru želimo približiti građanima sebe i svoj rad. Želja nam je na neki način i ponovno pokrenuti brigu i uključivanje zajednice u rad naše udruge – rekla je predsjednica udruge Mirjana Bošnjak.

Udruga je osnovana 1994. pod nazivom "Klub za pomoć djeci s teškoćama u razvoju" i nastala je s ciljem osmišljavanja života djece s teškoćama nakon završenog školovanja. Klub su osnovali roditelji koji su imali djecu s intelektualnim teškoćama, a njihova želja bila je da učine više za svoju djecu. Prije devet godina klub je promijenio naziv u Udruga osoba s intelektualnim teškoćama "Naši anđeli" Čazma.

– Udruga ima prostor u zgradi u kojoj je nekad bila Erste banka. Sada provodimo jedan projekt dnevnog boravka, u koji je uključena socijalna radnica, a koji okuplja veći broj naših članova i korisnika Zavoda za socijalnu skrb. Dok naša djeca imaju razne aktivnosti s našom Emilijom, roditelji su na svojim radionicama. To je svakog utorka i petka od 18 do 19 sati – rekla je Bošnjak i uputila poruku svim građanima.

– Život se čini jednostavnim do jednog trenutka kada se zakomplicira i misliš samo da se to ne događa tebi. Ne moraš biti rođen s teškoćom, ona se može dogoditi u nekom trenutku života. Nikada ne znamo što život nosi. Ne možeš samo pričati, moraš nešto i napraviti. Ako stvarno želiš pomoći, dođi i uključi se jer našoj djeci stvarno jako malo treba. Svaka nova osoba i svako novo uključivanje njima jako puno znači. Pozivamo i ovog puta građane, tko ima empatije prema drugima i drugačijima da nam dođe – istaknula je Bošnjak.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak podržao je rad udruge te naglasio da će Grad pružiti podršku udruzi u njezinim planovima i aktivnostima.

storyeditor/2024-05-17/cazma_a_fo_2_cetin.jpg Autobiografska monografija Anton Cetin u Čazmi predstavio autobiografsku monografiju Dinko Pirak i uvođenje širokopojasnog interneta grad Čazma Dinko Pirak: Širokopojasni internet je preduvjet za nove poslovne prilike storyeditor/2024-05-03/cazma_bb_foto.jpg Aktivno se natječu u disciplini endurance, odnosno u daljinskom jahanju Odlični rezultati Konjičkog kluba Arion u samo nekoliko mjeseci postojanja