Izbornik
Naslovnica Gradovi
Investicija vrijedna 623.438 kuna

Otvoreno novo parkiralište kod Doma zdravlja u Slatini

Novo je parkiralište izgrađeno uz zgradu slatinskog Doma zdravlja. Postojeće parkiralište nije zadovoljavalo potrebe
Foto: Mihaela Feldi

Otvoreno je novoizgrađeno parkiralište kod Doma zdravlja u Slatini u Ulici bana Jelačića.

– Riječ je o investiciji važnoj za grad kojom smo konačno riješili jednu od najfrekventnijih prometnih lokacija u gradu. Naime, novo je parkiralište izgrađeno uz zgradu slatinskog Doma zdravlja, gdje postojeće parkiralište s druge strane zgrade nije zadovoljavalo potrebe jer se koristi i za posjet institucijama u neposrednoj blizini, odnosno Dječjem vrtiću Zeko, slatinskoj poslovnici Hrvatske pošte, Poduzetničkom inkubatoru i Hitnoj medicinskoj službi. Na ovaj način pojačat ćemo parkirališne kapacitete kojima će se znatno smanjiti gužve na ovom prostoru – istaknuo je gradonačelnik Denis Ostrošić.

Riječ je o investiciji od 623.438 kuna koju je Grad Slatina kao nositelj projekta realizirao uz sufinanciranje Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine od 100.000 kuna.

Dodao je da građani pozdravljaju ovaj projekt, no nekoliko ih se žalilo da se uništavaju zelene površine.

– Rušenje stabala na ovoj lokaciji bilo je neophodno bez obzira na izgradnju parkirališta jer su predstavljala potencijalnu opasnost za obližnje zgrade. S druge strane, nedavno smo proglašeni jednim od najzelenijih gradova u Hrvatskoj što se tiče sadnje stabala i brige o zelenim površinama, tako da imamo dobar balans zelenoga i infrastrukturnog, što jednom modernom gradu u Slavoniji doista treba – zaključio je Ostrošić. 

Jedinstveni običaj prvosvibanjske proslave na motociklima u tom je gradu prvi put održan je davne 1920., a u medijima se pod nazivom Moto budnica prvi put spominje 1946. Jedinstveni događaj u kojem sudjeluju motociklisti iz čitave Republike Hrvatske, ali i susjednih zemalja Moto budnicu sa stogodišnjom tradicijom žele zaštititi kao kulturno dobro MOTIV dolaska je kulturna baština, očuvana priroda i gastronomija Turisti se odmiču od urbanog i uživaju u prirodi Turistički rezultati u županiji sve bolji, ove godine čak 45 posto više noćenja nego lani Ljetna manifestacija u gradu opet donosi pregršt odličnih koncerata, popularnih filmskih projekcija pod zvijezdama u središnjem gradskom parku, mnogo sadržaja za najmlađe U središnjem gradskom parku Glazbeni spektakli i filmski hitovi pod zvijezdama u središtu grada