Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
Svečano otvoren novi atletsko-nogometni kompleks u blizini središta grada

Ovdje će se razvijati novi mladi sportaši u Vukovaru

Foto: Grad Vukovar
- S nogometnim, ali i multifunkcionalnim atletskim terenom, atletskom stazom, terenom s umjetnom travom za mali nogomet, tribinama sa 186 sjedećih mjesta, ovaj moderan kompleks sada je pravi ukras našega grada - kaže gradonačelnik Ivan Penava

Poslije godina najava i iščekivanja svečano je otvoren obnovljeni  atletsko-nogometni stadion koji se nalazi u Ulici 204. Vukovarske brigade, gotovo u samome središtu grada. Prema riječima gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, riječ je o drugom velikom 
kapitalnom projektu, nakon izgradnje Gradske tržnice, a koji je dio Intervencijskog plana grada Vukovara.

- S nogometnim, ali i multifunkcionalnim atletskim terenom, atletskom stazom, terenom s umjetnom travom za mali nogomet, popratnim prostorijama, tribinama sa 186 sjedećih mjesta te novim parkirališnim mjestima, ovaj moderan kompleks sada je pravi ukras našega grada. Vjerujem kako će svi sportaši i rekreativci prepoznati sve odlike koje novi atletsko-nogometni stadion pruža te ovim putem sve njegove buduće korisnike pozivam da ga koriste na pravilan i odgovoran način - rekao je Penava.

Istakao je i kako će ovaj sportski kompleks biti mjesto gdje će se stvarati i razvijati novi mladi sportaši. Dodao je kako je kompleks suvremen spoj sportskih sadržaja za profesionalnu djelatnost i rekreaciju te napomenuo da je jedna od vizija Grada Vukovara kontinuiranim unaprjeđenjem i modernizacijom sportske infrastrukture pozicionirati Vukovar na kartu turističkih destinacija sporta i rekreacije.

Uz teren i već postavljenu atletsku stazu, objekt s tribinama ovaj novi sportski kompleks postao je moderan atletsko-nogometni stadion s pomoćnim igralištem na zapadnoj strani te novuređenim nogometnim igralištem. Isto tako uređeno je i hortikulturno okruženje s nova 34 parkirališna mjesta za osobne automobile i 2 parkirališna mjesta za autobuse.

Izgradnja sportsko-rekreacijskog centra na nogometnom stadionu u Vukovaru projekt je koji je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara. Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi preko 12,2 milijuna kuna.