Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Potpisani ugovori sa 32 studenta

Ove godine Makarska dodijelila devet stipendija više nego lani

Makarska
Foto: Grad Makarska
Gradonačelnik Makarske podsjetio je da su počeli i s sufinanciranjem besplatnih udžbenika za osnovnoškolce, uveli cjelodnevni boravak u osnovnim školama, besplatnu marendu za učenike slabijeg imovnog stanja...

Gradonačelnik Tonći Bilić potpisao je ugovore sa 32 studenta s područja grada Makarske koji su u akademskoj godini 2016. ostvarili pravo na mjesečnu stipendiju u iznosu od 800 kuna.

Grad Makarska stipendije od 2014. dodjeljuje u četiri kategorije: uspješnim studentima, studente u deficitarnim zanimanjima, studentima slabijeg imovnog stanja i studentima umjetničkih studija. Proračunom za 2017. godinu za ovu svrhu predviđena su sredstva od 256.000,00 kuna. Prve godine pravo na novčanu potporu Grada ostvarilo je 20 studenata, prošle godine 23, a ove godine 32, od kojih čak 15 studenata to pravo ostvaruje treću godinu zaredom.

- Ovo nije jedini projekt za mlade koji smo pokrenuli od 2014. Počeli smo s sufinanciranjem besplatnih udžbenika za osnovnoškolce, uveli cjelodnevni boravak u osnovnim školama, besplatnu marendu za učenike slabijeg imovnog stanja, za asistente u nastavi drugu godinu osiguravamo sredstva iz EU fondova….. No, na ovaj projekt sam iznimno ponosan jer ulaganjem u vas mlade, ulaganjem u znanje direktno ulažemo u budućnost Makarske - izjavio je gradonačelnik naglasivši kako je Grad Makarska ove godine, sukladno Pravilniku povećao broj stipendija i uspio osigurati da je dobiju svi koji su se javili na natječaj.

- Čestitam svima, i vama, i vašim roditeljima i neka vam ove stipendije budu poticaj za još bolje učenje. Svima zajedno s malim zakašnjenjem čestitam Božić, a u novoj 2017. želim puno uspjeha, zdravlja i sreće - poručio je gradonačelnik.