Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
na čelu 13 od 16 gradskih ustanova

Perušić: 'Grad Poreč vode žene i postale su sinonim za ustanove koje vode'

Foto: Grad Poreč
Kako i izreka kaže – žene su stvarni kreatori društva. Hvala vam što kreirate Poreč kao grad s najboljom kvalitetom života u zemlji, zaključio je gradonačelnik

Na čelu čak 13 od 16 gradskih ustanova i poduzeća u Gradu Poreču su žene, a gradonačelnik Poreča Loris Perušić je ususret Danu žena održao prijem za ravnateljice i direktorice spomenutih ustanova.

- Slobodno mogu reći da žene vode Poreč, a neke od vas su na ovim pozicijama dugi niz godina i već ste postale sinonimom za ustanove koje vodite, dok su neke od vas u samom početku i tek stvarate svoje priče i projekte. Ipak, ono što vam je svima zajedničko je da radite za jedno zajedničko dobro, da ste odlične i pouzdane suradnice, da ste odgovorne u svojem poslu - rekao je gradonačelnik Perušić.

Ivan Celjak Od ukupnog broja zaposlenih žene čine 70 posto Celjak: U upravi Sisačko-moslavačke županije žena je osjetno više nego muškaraca

Uzvanice se naglasile važnost podrške koju ostvaruju u radu s gradskom upravom i gradonačelnikom, pogotovo u izazovnijim situacijama i projektima koji kreću iz ničega i stvaraju nešto novo za grad. Pročelnica za društvene djelatnosti Vesna Kordić, koja u svakodnevnom poslu i najviše komunicira sa svim ustanovama, izrazila je zadovoljstvo što u svom poslu najviše surađuje sa ženama, ocijenivši kako su one pouzdane, organizirane, odlučne te da probleme brzo rješavaju što ih čini odličnim vođama.

- Vjerujem ćemo skupa raditi na tome da Porečankama i Porečanima omogućimo da u svom gradu pronađu sve ono što im je potrebno kako bi živjeli kvalitetan i ispunjen život – od zdravlja i brige o najmlađima, do kulture, ekologije i brige o najstarijima. Vi pokrivate upravo one, posebno osjetljive resore. Kako i izreka kaže – žene su stvarni kreatori društva. Hvala vam što kreirate Poreč kao grad s najboljom kvalitetom života u zemlji - zaključio je gradonačelnik na kraju prijema.

BEZ TURISTA Zimsko izdanje Poreča