Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Projekt vrijedan 14 milijuna kuna

Poduzetnici iz IT sektora uskoro se useljavaju u novi Inkubator kreativnih industrija

Foto: Grad Koprivnica
Poslovni su prostori veličine od 14 do 39 četvornih metara i moguće ih je zakupiti po subvencioniranoj cijeni od 7,50 do 30 kuna po četvornom metru

Inkubator kreativnih industrija u Koprivnici dobio je prošli tjedan novu tehničku opremu i namještaj ukupno vrijedan više od milijun kuna. Riječ je o projektu teškom oko 14 milijuna kuna kojim se pomaže novim poduzetnicima koji pokreću posao u IT sektoru, a u cijelosti se financira novcem Europskog fonda za regionalni razvoj.

Velika svečanost u Domu mladih Oko 500 prvašića u podmlatku Crvenog križa

Od 1. rujna

Nakon provedenog javnog natječaja, za nabavu namještaja javilo se koprivničko poduzeće Labor, dok se za nabavu tehničke opreme javilo također domaće poduzeće Hangar 18.

Labor će tako Inkubatoru isporučiti namještaj vrijedan oko 570.000 kuna bez PDV-a, a Hangar 18 opremu i softvere vrijedne 342.000 kuna, također bez PDV-a. Na svečanosti potpisivanja ugovora o nabavi opreme i namještaja bili su koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, direktorica KC poduzetnika Martina Mak, direktor marketinga Hangara 18 Mario Pintar i direktor Labora Branko Hegedušić. Labor će isporučiti radne stolove, kuhinje, ormare, fotelje i slično, a Hangar laptope, printere, kopirke, projektore, telefone, fotoaparat, igraće konzole, mikrofone i licence za softvere za digitalnu obradu fotografija i 3D modeliranje.

Potpora civilnom društvu Za financiranje udruga ove godine 571.000 kuna

Završetak je provedbe cijelog projekta 1. rujna ove godine i tad se očekuje useljenje poduzetnika u prostore novog Inkubatora. U sjedištu kreativne industrije poslovni su prostori veličine od 14 do 39 četvornih metara i moguće ih je zakupiti po subvencioniranoj cijeni od 7,50 do 30 kuna po četvornom metru, ovisno o starosti poduzeća. Najam najskupljeg ureda, posve opremljenog namještajem i informatičkom opremom, stajao bi, dakle, oko tisuću kuna mjesečno.

U novom inkubatoru 15 je samostalnih ureda i još 15 radnih mjesta u zajedničkom prostoru. Prema riječima direktorice Koprivničkoga poduzetnika Martine Mak, ideja je da poduzetnik početnik koristi zajednički prostor u Inkubatoru u kojem je uključen u program potpore razvoju te dobiva stručnu pomoć kako ne bi upadao u uobičajene teškoće i pogreške. Nešto iskusniji poduzetnici koji ne kreću od nule koristit će tih 15 ureda koji im se nude po subvencioniranim cijenama.

IT zamašnjak razvoja

Pokaže li se potreba za novim prostorom, gradske su vlasti obećale gradnju novog inkubatora jer drže kako kreativne industrije i IT sektor mogu biti novi zamašnjak razvoja cijeloga kraja.

alpinisti priskočili u pomoć Stanari na Trgu kralja Tomislava dobivaju novi sustav grijanja s vanjskim kotlovnicama Proslava 113. rođendana škole u znaku dobrih vijesti Gimnazija Fran Galović među deset najboljih u državi, riješen i spor o otplati školske zgrade