Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Gradsko vijeće Čazme

Poduzetnički inkubator financirat će se EU novcem

Foto: Čazma
Gradnju kružnog toka u Čazmi sljedeće godine će financirati Hrvatske ceste

Aktualni sat 4. sjednice Gradskog vijeća Čazme obilježila su komunalna pitanja, a najavljeno je i uređenje poduzetničkog inkubatora. Osim toga, na aktualnom satu moglo se čuti kako je sljedeće godine u planu gradnja dječjeg igrališta u Vrtlinskoj, o čemu je pitanje postavila vijećnica Marijana Habijančić.

Nogostup u Moslavačkoj ulici prema planovima trebao bi biti napravljen u ovom mandatu aktualne vlasti Grada Čazme. Gradonačelnik Dinko Pirak tijekom trajanja Vijeća kazao je i da se sastao s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem te da je dobio obećanje da će Ulica Svetog Andrije i gradnja kružnog  toka kod groblja u Čazmi ići iduće godine u realizaciju, a te radove kompletno će financirati Hrvatske ceste.

Isto tako, 2023. godine u planu je rekonstrukcija i proširenje ceste od Čazme do kapelice u Grabovnici. Za taj projekt Grad Čazma treba pripremiti dokumentaciju.

Najveći projekt je rekonstrukcija prometnice D43 od Čazme do Dabaca, za što će projektiranje napraviti Hrvatske ceste.

Vijećnik Kristijan Marinić postavio je pitanje planira li Grad Čazma nešto poduzeti kako bi privukao IT sektor. Kako je rekao gradonačelnik Pirak, u planu je uređenje poduzetničkog inkubatora na prostoru iznad tržnice u Čazmi, a vlasnik ovog prostora od 300 kvadrata je Grad Čazma. Za uređenje prostora planira se kandidiranje na neki od EU natječaja koji će uslijediti.