Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
završetak EU projekta rekonstrukcije

Poduzetnički inkubator Inovativni Zadar u novom ruhu

1/2
Foto: Grad Zadar
S obzirom na stalnu popunjenost inkubatora i veliku zainteresiranost potencijalnih novih korisnika, ide se u izgradnju još jednog inkubatora

U prostorima Inovativnog Zadra, zadarskog poduzetničkog inkubatora predstavljen je završetak EU projekta njegove rekonstrukcije i opremanja.

Biograd na Moru biograd na moru Poduzetnički inkubator prilika za OPG-ove, inovatore...

Direktor Alan Kociper predstavio je nove usluge, posebice u ICT području i one koje se tek planiraju uvesti, a voditeljica sektora potpore poduzetništvu Ana Odvitović predstavila je infrastrukturne zahvate koji su napravljeni kako bi se povećala funkcionalnost inkubatora. U projekt je uloženo oko 6 milijuna kuna.

Prezentaciji je nazočio gradonačelnik Branko Dukić, koji je pozdravio napore i ulaganja tvrtke Inovativni Zadar u nove tehnologije i usluge koje koriste, osim korisnika inkubatora, i gradska uprava i njene ustanove i tvrtke. Obišao je novouređene prostore, u kojima su  poboljšane i građevinska i IT infrastruktura, a otvoren je 3D laboratorij s 3D printerom i gravirkom koje na raspolaganju zainteresiranim korisnicima i nova informatička učionica.

Ovako će izgledati zgrada Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru prilika za razvoj nautičkog turizma, ribarstva, poljoprivrede... Pogledajte kako će izgledati Poduzetnički inkubator i što će sve nuditi

Također, s obzirom na stalnu popunjenost inkubatora i veliku zainteresiranost potencijalnih novih korisnika, ide se u izgradnju još jednog inkubatora, čiji je idejni projekt po prvi put predstavljen. U tijeku je projektiranje zgrade, a cijeli projekt će biti vrijedan 22 milijuna kuna.

Tvrka Inovativni Zadar zadnjih je godina značajno povećala prihode i aktivu, uspješno posluje te sudjeluje u brojnim projektima u digitalizaciji usluga na području grada Zadra.

PUNK Energetska obnova u Kutini Bivši “Komitet” pretvoren u poduzetnički inkubator