Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
prilika za razvoj nautičkog turizma, ribarstva, poljoprivrede...

Pogledajte kako će izgledati Poduzetnički inkubator i što će sve nuditi

Ovako će izgledati zgrada Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru
1/4
Foto: Grad Biograd na Moru
Projekt nastoji riješiti probleme niske održivosti malih i srednje velikih poduzeća

Poduzetnički inkubator Biograd na Moru funkcionalni je inkubator koji će uz potporu Grada Biograda poduzetnicima početnicima i drugim zainteresiranima nuditi najam po subvencioniranim cijenama i savjetodavne usluge, ali i pomoć pri prezentaciji i promidžbi.

Svakog stanara Poduzetnički inkubator Biograd na Moru razvijat će individualno u skladu s njegovim specifičnim potrebama. U gradskoj vijećnici potpisan je ugovor za razvoj i uspostavu poslovne infrastrukture poduzetničkog inkubatora. Gradonačelnik Ivan Knez istaknuo je kako će se ovih dana raspisati natječaj za kredit kojim bi se financiralo izvođenje radova.

Odvoz smeća u Biogradu Predstavljen zajednički projekt Biograda na Moru i četiri općine Za održivo gospodarenje otpadom stižu letci, vodiči, ali i aplikacija

Dobrobit za još pet općina

– Nositelj ovog projekta je Grad Biograd na Moru te je u samu provedbu uloženo 10 godina. Izvođač radova je Sarađen d.o.o s budžetom od 35 milijuna kuna s PDV-om – rekao je Knez.

Projekt nastoji riješiti probleme niske održivosti malih i srednje velikih poduzeća na području Grada i šire gravitirajuće urbane aglomeracije, koja uključuje i općine Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Tkon, Pašman i Polača, gdje se unatoč rastu poduzeća mnogi MSP-ovi zatvaraju, a broj radnih mjesta u njima pokazuje trendove pada.

Projekt, stoga, ima za cilj doprinijeti održivom rastu poduzetništva i radnih mjesta izgradnjom poduzetničko poslovne infrastrukture, razvojem postojećih i uspostavom novih poduzetničkih potpornih institucija i usluga čime bi se povećala konkurentnost, isplativost, a time i održivost poduzeća i radnih mjesta u njima.

Foto: Grad Biograd na Moru

Sektori koji će biti u fokusu su proizvodi i usluge za nautički turizam, poljoprivreda, ribarstvo, marikultura i prerada hrane, održivi turizam posebnih interesa, inovacije, istraživanje i razvoj, nova znanja i tehnologije te obrazovanje u poduzetništvu.

Osim toga, projektom će se uspostaviti i potporne usluge za MSP. Predviđeno vrijeme trajanja provedbe projekta je 24 mjeseca, a vrijednost projekta iznosi 37,979.211,52 kn, od čega je 19,945.669,41 kn financirano iz fondova EU.

Učenici su na 30 stabala ubrali oko 100kg maslina Berba Biogradski osnovnoškolci ubrali više od 100 kg maslina

Po uzoru na Osijek

Očekivani rezultati projekta su izgrađena poslovna infrastruktura u objektu na tri etaže veličine 2403,36 četvornih metara, usluge poduzetničke podrške za rad i razvoj mikro, malih i srednjih poduzeća, osiguran prostor za rad i razvoj jedne postojeće i tri nove poduzetničko potporne institucije, osiguran poslovni prostor za rad i poslovanje minimalno 32 MSP-a te uspostavljen klasterski okvir za učinkovitu suradnju, umrežavanje i zajednički tržišni nastup.

Foto: Grad Biograd na Moru

– MGPO od 2004. razvija sustav poduzetništva putem poslovnih zona. Ovaj je projekt realiziran po uzoru na projekt Grada Osijeka – rekao je Sani Ljubunčić, načelnik sektora za investicije i poduzetničku infrastrukturu Ministarstva gospodarstva.

NASA-ine narukvice uređaji koje su koristili i američki piloti Hiperaktivni učenici uz NASA-ine će narukvice vježbati koncentraciju

Projekt provodi Grad Biograd na Moru u suradnji s partnerima Poduzetnički inkubator Biograd d.o.o, Poduzetnički inkubator Bios d.o.o , CEDRA Split j.d.o.o .

– Bitno je uspostaviti sustav podrške suradnji među poduzetnicima te će se osim na izgradnji raditi i na promociji poduzetništva – zaključio je Ranko Milić, član Uprave CEDRA Split j.d.o.o.

Domaćini iz TZ-a goste su odveli na izlete u blizini Biograda na Moru Biograd nagradio najvjernije goste Zahvalnice za četrdeset godina ljetovanja u Biogradu Gradnja POS-ovihh stanova u Biogradu Počela gradnja POS-ovih stanova u Biogradu na Moru Stanovi za 36 obitelji, cijena ‘kvadrata’ 1120 eura