Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Biograd nagradio najvjernije goste

Zahvalnice za četrdeset godina ljetovanja u Biogradu

Domaćini iz TZ-a goste su odveli na izlete u blizini Biograda na Moru
1/5
Foto: TZ Biograd na Moru
Gosti su istaknuli kvalitetu usluge, ljubaznost domaćina te malo mjesto kao dovoljan razlog da se svake godine vraćaju u Biograd

Turistička zajednica grada Biograda na Moru u okviru programa vjernosti organizira poseban prijam za dugogodišnje goste koji borave u Biogradu na Moru više od 15 godina te im dodjeljuje zahvalnice za vjernost i promociju grada.

Ivo Perkušić Za kraj “Biogradskog ljeta” Večer fada uz Ivu Perkušića na Narodnom trgu

U sklopu Loyalty programa TZ Grada Biograda na Moru nagradila je tri bračna para koji dolaze iz Njemačke, a u Biogradu, u privatnom smještaju obitelji Jurišić provode svako ljeto već više od 40 godina.

Za njih je organiziran izlet na kojem su sudjelovali i domaćini, ali i predstavnici TZ-a s direktoricom Ivanom Kulaš.

Nagradni izlet

Izlet je uključivao razgledavanje tri lokacije u blizini Biograda pa su tako gosti imali prilike posjetiti MasVin – poljoprivrednu zadrugu “Maslina i Vino” u Polači gdje je osebujan i uvijek dobro raspoložen domaćin i vlasnik Radoslav Bobanović nakon ljubazne dobrodošlice i razgledavanja imanja gostima pokazao kako nastaje maslinovo ulje, kako se suše smokve te vinariju kojom raspolaže. Nakon ovog obilaska, gosti i domaćini uputili su se u malo selo Vrana gdje se nalazi Maškovića Han – posjed templara iz 12. stoljeća koji je trebao biti ljetnikovac samog Maškovića kada se iz Carigrada vrati u svoj rodni kraj. Han je 2014. godine obnovljen i sufinanciran sredstvima Europske unije i Ministarstva kulture pa se danas sastoji od heritage hotela, restorana, muzeja, suvenirnice i vinoteke.

Prigodni izlet završio je odlaskom na obiteljsko gospodarstvo Roca u Velimu kod Stankovaca gdje su gosti imali priliku od vlasnika gospodarstva saznati na koji način nastaje pršut i drugi domaći suhomesnati proizvodi te uživati u ambijentu cijelog imanja koje obiluje detaljima koji prikazuju kulturu i tradiciju Dalmacije.

Biograd na Moru 'Dan češko-slovačke kulture' održan četvrti put u Biogradu na Moru Ove godine za osnovce i izborni iz češkog i slovačkog

Direktorica TZ-a grada Biograda na Moru Ivana Kulaš uručila je zahvalnice Klausu i Marlies Selzer, Jörgu i Doris Bonk te Wolfgangu Schlereth i Klari Stichler.

Kao razlog zašto su odabrali upravo Biograd za destinaciju kojoj su vjerni već više od 40 godina, sva tri bračna para ističu upravo kvalitetu usluge i ljubaznost domaćina s kojima su sad već razvili pravo prijateljstvo te malo mjesto koje im je od početka priraslo srcu. Primijetili su kako se Biograd iz godine u godinu razvija i jača te pohvalili grad i Turističku zajednicu na naporu koji ulažu u ovu sredinu, međutim kao da su pravi Biograjci i oni vide nedostatke pa su ukazali na manjkavost infrastrukture, problem parkirnih mjesta, prenatrpanost štandova na šetnici, prenapučenost plaža i problematiku rezervacije ručnika. Ipak, to ne umanjuje ljubav koju imaju prema Biogradu i vjernost koju pokazuju.

Važni su emocija i doživljaj

Evica i Bogumil Jurišić ponosni su na riječi hvale koje njihovi gosti imaju za Biograd, a na pitanje kako zadržati goste, jednostavno kažu da nije najvažniji lijepo uređen apartman i blizina mora ili parkirnog mjesta, već je jako važna i emocija, odnosno doživljaj.

– Gost se mora osjećati dobrodošlo, morate mu se posvetiti i svakom pristupiti individualno. Sve to, u kombinaciji s uređenom sredinom formula je sretnog i zadovoljnog gosta – kažu Jurišići.

Direktorica Ivana Kulaš dodala je kako je u turizmu iznimno bitan osjećaj da domaćin gostima pruži sve potrebne informacije i preporuke, srdačno ih dočeka, ali i isprati.

– Treba pratiti želje suvremenog gosta, ali i zadržati izvornost. A svaki, i najmanji znak pažnje gostu će puno značiti – zaključila je Kulaš.

Boku tradicije privukao je velik broj gostiju Biograd na Moru još jednim gastro događajem privukao veliki broj turista ‘Uz “Bokun tradicije” ovdje se osjećamo kao da smo doma’ Procjenjuje se da trenutačno u gradu Biogradu boravi više od 12.000 gostiju Biograd na Moru Traži se krevet više, puni i ugostiteljski objekti