Izbornik
Naslovnica Gradovi Belišće
U Belišću započela gradnja proizvodnog poduzetničkog inkubatora Novi Polet koji će se prostirati na više od 700 metara četvornih

Poduzetnički inkubator – potpora poduzetnicima i put do novih radnih mjesta

Foto: BELIŠĆE
Kroz poduzetničke inkubatore poduzetnici početnici od prve do treće godine poslovanja imaju znatno lakše startne pozicije, nemaju fiksne troškove, nego djelatnost mogu razvijati tri godine

Belišće će postati bogatije za još jedan poduzetnički inkubator. Počela je, naime, gradnja proizvodnog poduzetničkog  inkubatora Novi Polet, koji će se prostirati na više od 700 metara četvornih. Bit će primarno namijenjen proizvodnim djelatnostima te će sadržavati četiri radionice. Projekt je vrijedan 6,357.724 kune, od čega EU financira 4,000.000 kuna.

Lakši start

Prvi poduzetnički inkubatoru u Belišću započeo je s radom  2014., a stopostotna popunjenost od samog početka te velika potražnja za dodatnim proizvodnim poslovnim prostorima bili su motiv za daljnja ulaganja i izgradnju novog proizvodnog inkubatora za 
poduzetnike početnike s područja Grada Belišća.

Kroz poduzetničke inkubatore poduzetnici početnici od prve do treće godine poslovanja imaju znatno lakše startne pozicije, nemaju fiksne troškove, nego djelatnost mogu razvijati tri godine, nakon čega im te tri godine poslovanja omogućavaju razvijanje do te mjere da mogu samostalno egzistirati na tržištu i biti financijski samoodrživi.

Uz povećanje kapaciteta i kvalitete poduzetničke potporne infrastrukture na području Grada Belišća, projekt Novi Polet je usmjeren i ka podizanju razine znanja i vještina zaposlenika potpornih institucija s područja Grada, poduzetničkog inkubatora Polet d.o.o. i Lokalne razvojne agencije Grada Belišća d.o.o., koje su ujedno i partneri na projektu. Ulaganjem u podizanje kompetencija zaposlenika poduzetničkih potpornih institucija koje djeluju u gradu Belišću podići će se kvaliteta edukativnih, savjetodavnih i informativnih usluga dostupnih poduzetnicima te doprinijeti njihovoj poslovnoj uspješnosti, inovativnosti i održivosti.

Omogućit će rast i razvoj

Izgradit će se poduzetničko poslovna infrastruktura koja će omogućiti poduzetnicima rast i razvoj vlastitih proizvodnih kapaciteta, kao i povoljnije okruženje za razvoj poduzetništva te unaprijediti poduzetničke aktivnosti na području Urbane aglomeracije  Osijek. Gradnjom i opremanjem poduzetničkog inkubatora povećat će se raspoloživi poslovni prostor namijenjen poduzetnicima početnicima te stvoriti mogućnosti za otvaranje novih radnih  mjesta na području urbane aglomeracije Osijek.

Projekt se provodi u okviru ITU mehanizma urbane aglomeracije Osijek. Nositelj mu je Grad Belišće, a partneri su poduzetnički inkubator Polet d.o.o. i Lokalna razvojna agencija Grada Belišća d.o.o.