Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
U suradnji s ovnovnom školom Čazma

Polaznici dječjeg vrtića Pčelica učili o zdravoj prehrani

Foto: Dječji vrtić Pčelica
Svim vrtićancima uručeni su paketići sa zdravim grickalicama ukupne vrijednosti 8300 kuna, sve zahvaljujući projektu “Čazma pliva” koji je pripremila Razvojna agencija Čazma

U suradnji s učiteljicom biologije u Osnovnoj školi Čazma Ivanom Moguš polaznici dječjeg vrtića Pčelica prošli su tjedan učili o zdravoj prehrani, kušali domaće voćne sokove i sudjelovali u njihovoj izradi te proučavali koliko šećera sadrže gazirana pića. Također, svim vrtićancima uručeni su paketići sa zdravim grickalicama ukupne vrijednosti 8300 kuna, sve zahvaljujući projektu “Čazma pliva” koji je pripremila Razvojna agencija Čazma.

Naime, u Čazmi je početkom rujna završila škola plivanja na prvom biološkom bazenu u Hrvatskoj – Bioparku Čazma, a uz samo učenje plivanja, projekt je uključivao i edukaciju o zdravoj prehrani te podjelu promotivnih materijala, među kojima su i zdrave grickalice. Tako su zahvaljujući školi plivanja edukaciju i promotivne pakete dobili i vrtićanci.

Obuka je bila namijenjena učenicima od 1. do 4. razreda, a nositelj projekta bila je Sportska zajednica Čazma. U školi plivanja koja je završila početkom rujna više od 90 malenih Čazmanki i Čazmanaca naučilo je plivati ili je usavršilo svoje plivačke tehnike. Na natječaju Ministarstva turizma i sporta za provođenje projekta odobreno je 92.000 kuna, a Grad Čazma ga je sufinancirao s nešto više od 20.000 kuna.