Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Humanitarna akcija

Pomoć iz Makarske Dječjem domu Sv. Ana u Vinkovcima stiže na Sveta tri kralja

donacija igračke
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Humanitarna akcija odvijala u sklopu ovogodišnjeg Božićnog grada

Povodom završetka humanitarne akcije za pomoć Dječjem domu Sv. Ana u Vinkovcima, koja se odvijala u sklopu ovogodišnjeg Božićnog grada, organizatori akcije, Grad Makarska i Gradsko društvo Crvenog križa Makarska u gradskoj vijećnici održali su konferenciju za novinare gdje su najavili da će prikupljene igračke, školski pribor, slatkiši i odjevni predmeti bit dostavljeni u Dječji dom Sv. Ana u Vinkovcima na blagdan Sveta tri kralja.

- S Gradom Vinkovcima smo odavno u prijateljskim odnosima koje na ovaj način želimo još više intenzivirati i učvrstiti, a ova akcija je prilog tome. Zahvaljujem se ovom prilikom svima koji su sudjelovali u ovoj akciji, kao i u organizaciji ovogodišnjeg 7. Božićnog grada; Odjelu za društvene djelatnosti, Pogonu za obavljanje komunalnih djelatnosti, tetama, animatoricama, a posebno Marinu Berošu, našem suradniku iz Odjela za društvene djelatnosti koji je dao veliki doprinos uspjehu ove humanitarne akcije kao i cjelokupnoj organizaciji Božićnog grada. Grad Makarska će ovoj akciji dati i financijsku injekciju, a o čemu ćemo javnost naknadno obavijestiti idućeg tjedna - rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić zaželjevši još jednom svima sve najbolje u novoj 2017. godini.

- Želja nam je bila da Božićni grad dobije još jednu važnu, humanu dimenziju i razveseliti djecu o kojima ne skrbi nitko osim države odnosno institucije u kojoj su smješteni. Akcija koju smo nazvali ''Djeca djeci'' odvijala se u Radionici Djeda Božićnjaka i želio bih se prvo zahvaliti djeci jer su ona uistinu puno toga odradila. No, osim igračaka, pribora i slatkiša moram reći da smo dobili i brojne donacije od trgovina (čarape, kape, šalovi) i vjerujem da će sve to dobro doći onima za koje je namijenjeno. Zahvaljujem svima, posebno Gradu Makarskoj, tetama u dječjem vrtiću, učiteljicama koje su informaciju prenijeli i roditeljima koji su se odazvali - kazao je Grabner najavši da će prikupljene donacije u srijedu biti transportirane u Crveni križ Splitsko-dalmatinske županije, a na sam blagdan Sveta tri kralja podijeljene od strane tamošnjeg Crvenog križa u Dječjem domu Sv. Ana u Vinkovcima.