Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 50 pregleda
Prema podacima sustava e-Visitor

Poreč rekorder ovog produženog vikenda, zabilježeno 36.000 noćenja

Turisti u Poreču
Foto: Grad Poreč
Posljednji vikend travnja i prvi tjedan u svibnju odlična su uvertira u predstojeću turističku sezonu, posebice ako se uzme u obzir da će Poreč već tijekom svibnja biti domaćin brojnim manifestacijama

S više od 36.000 noćenja, Poreč je hrvatski rekorder ovog produženog vikenda. Prema podacima sustava e-Visitor, s više od 206.000 noćenja Istarska županija daleko je ispred Primorsko-goranske u te Splitsko-dalmatinske županije, dok je od gradova upravo Poreč zauzeo prvo mjesto, ispred Dubrovnika, Umaga, Rovinja i Zagreba.

- U gradu trenutno boravi najviše Talijana, Slovenaca i Austrijanaca, koji su povodom proslave Praznika rada na Gradskom kupalištu mogli uživati u nastupu limene glazbe iz bratskog grada Moneslicea u Italiji, kao i nastupu mažoretkinja. Brojne okupljene tijekom cijelog su dana zabavljali i Baredinosaursi, te bendovi Sound of Istria, Trio Rio i Jozefina i Alfa Time, a na Gradskom je kupalištu održan i tradicionalni turnir u briškuli i trešeti, kao i boćarski turnir koji se na tom boćalištu, povodom proslave Praznika rada, održava već 36. godinu zaredom - poručuju iz Grada.

Foto: Grad Poreč

Tradicionalna rekreativna Parenzana koja se održala u organizaciji Turističke zajednice Grada Poreča i Biciklističkog kluba Poreč, je u subotu, 29. travnja okupila 400 sudionika, koji su hodali, trčali i biciklirali od porečke Peškere do jame Baredine, a istog je dana raznim programima po gradu obilježen i međunarodni dan plesa.

Čini se kako su posljednji vikend travnja i prvi tjedan u svibnju odlična uvertira u predstojeću turističku sezonu, posebice ako se uzme u obzir da će Poreč već tijekom svibnja biti domaćin brojnim manifestacijama – Vinistri, Croatia Match Cupu, Festivalu poduzetništva i obrta, ESDU Dancestar međunarodnom plesnom natjecanju i Nikola Tesla EVG rallyju.