Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
VESELJE ZA NAJMLAĐE

Porečki vrtić 101 dalmatinac bogatiji za novog člana – terapijskog psa

1/4
Projekt se u vrtiću nastavlja i idućih 18 mjeseci

Porečki Dječji vrtić 101 dalmatinac od rujna 2018. provodi projekt Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, piše Grad Poreč.  

Garešnica Dio Hrvatskog doma uredili u vrtić i smanjili listu čekanja

Projekt predviđa provođenje smjenskog programa rada i produljenog boravka djece u dječjem vrtiću, kraći sportski program za djecu predškolske dobi, Montessori program, program rane stimulacije osjetila-senzorna integracija te kao tek drugi vrtić u Hrvatskoj i program terapijskog psa. Tako je DV 101 dalmatinac ove godine postao bogatiji za još jednog člana. Fancy, crna dvoipolgodišnja labradorica, školovala se u zagrebačkom Centru za rehabilitaciju Silver.

- Sudjelovanje terapijskog psa upotpunjava rad s djecom s teškoćama u razvoju, ali i rad sa svom ostalom djecom kojoj treba mali poticaj ili pomoć „tete“ na četiri šape - rekla je direktorica vrtića Jasna Nujić, napomenuvši da uključivanjem terapijskog psa u svakodnevni život i postojeće rehabilitacije/terapije djeluje se na različite aspekte razvoja pojedinca – senzomotorički, sociokognitivni, komunikacijski te emotivni razvoj.

Projekt se u vrtiću nastavlja i idućih 18 mjeseci, tijekom kojih će djeci i roditeljima na raspolaganju biti programi i niz socijalnih usluga koje doprinose usklađivanju poslovnih i obiteljskih obveza.