Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Rekordno niska zaduženost

Porezni prihodi porasli, kreditna zaduženost na 10-ak milijuna kuna

Foto: Grad Koprivnica
U Inkubator kreativnih industrija ulaže se 11 milijuna kuna

Na području grada Koprivnice provodi se pet projekata vrijednih oko 35 milijuna kuna. Gradonačelnik Mišel Jakšić obišao je sa suradnicima gradilišta i rekao da su – puni optimizma.

Gradonačelnik Mišel Jakšić 'Postajemo energetski učinkovit i neovisan grad'

Sedam posto veći prihodi

– U 2018. godini imali smo porast prihoda od redovitog poslovanja za 16 posto, dakle 130 milijuna kuna, rashodi su bili 115 milijuna kuna, što zna??i da smo ostali u dobrom plusu. U rastu prihoda najviše veseli to što smo imali porast od poreza na dohodak za sedam posto, bez obzira na to što nam porezne reforme ove Vlade ne idu na ruku, i bez obzira na to što se uzima razvijenijim područjima da bi se dijelilo šakom i kapom negdje drugdje. Snaga našeg gospodarstva i rast broja novih otvorenih radnih mjesta donio nam je tih sedam posto većih prihoda – rekao je.

Tijekom prošle godine Grad je smanjio kreditnu zaduženost na desetak milijuna kuna, što je rekordno niska stopa zaduženosti za Koprivnicu.

– Kroz ostali sustav Grada otplatili smo sve kredite, osim još jednog koji ima Komunalac – dodao je Jakšić.

Mladi robotičari predsavljat će Koprivnicu na europskom natjecanju Predstavnici grada Mali robotičari putuju na RoboCup

Pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno redarstvo Tomislav Golubić najavljuje da će tijekom kolovoza spojna cesta Starigrad – Reka biti potpuno završena, kako su i predvidjeli.

– U Bilogorskoj ulici trenutačno se pripremamo za asfaltiranje na zadnjoj trećini prometnice pa ćemo do kraja travnja imati uređenu ulicu. Što se tiče radova na građevinskom objektu Inkubatora kreativnih industrija, planirano je da budu završeni do 30. lipnja, a paralelno smo radili nabavu za opremanje te zgrade. Stoga računamo da objekt bude kompletno gotov do 1. rujna. U Voćarskom putu rade se pripreme na samom kolniku za asfaltiranje i oborinsku odvodnju i bit će gotov tijekom ljeta – nabraja T. Golubić.

U Inkubator kreativnih industrija ulaže se oko 11 milijuna kuna, i to je najveći od pet projekata. Direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras za ovu godinu najavljuje 14,2 milijuna kuna investicija u gradnju infrastrukture.

Pametna rješenja za energetsku učinkovitost Prvi povezali tvrtke i javni sektor u koncept 'živućeg laboratorija'

Kanalizacijska mreža

– Jedna od najznačajnijih investicija je gradnja prve faze kanalizacijske mreže zapadnog sliva Mjesnog odbora Vinica koja će biti gotova tijekom ljeta. Nakon nje, slijedi odmah druga faza gradnje kanalizacijske mreže MO-a Vinica, čime bi pokrivenost iznosila 100 posto. U MO-u Draganovec planiramo izgradnju kanalizacijske i vodovodne mreže, na području grada Koprivnice u stambenim zonama Lenišće B5 i Pri Svetoj Magdaleni širimo komunalnu infrastrukturu. Još jedna vrlo bitna investicija za cijelo naše uslužno područje je izgradnja i opremanje dvaju zamjenskih bunara na vodocrpilištu Ivanščak i već imamo potpisano sufinanciranje s Hrvatskim vodama u vrijednosti od dva milijuna kuna – ističe Petras. 

Koprivnica Učenici "rešetali" gradonačelnika pitanjima 'Kolika je površina ureda i podmazuje li tko stolce u vijećnici?'