Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Prosinac u Puli donosi četiri novogodišnja dočeka i vrhunski glazbeni program

Posjetitelji će uživati u 170 događanja, a parkiranje na gradskim parkiralištima besplatno

1/5
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Otvorenje manifestacije Prosinac u Puli započelo je otvaranjem klizališta koje je ove godine prvi put postavljeno u samom centru grada, između Fine i Giardina

Brojni su Puljani i njihovi gosti pohrlili ovog vikenda u centar grada gdje je započeo najradosniji mjesec u godini koji je i ove godine, u sklopu adventske proslave, ispunjen bogatim zabavno-kulturnim programom pod nazivom “Prosinac u Puli”.

Foto: Grad Pula

Grad Pula poduzetnicima u 2019. dodijelio milijun i pol kuna bespovratnih sredstava Pula je uz Zagreb grad s najviše poduzetnika među radno sposobnim stanovništvom

– Pred nama je više od 170 zabavnih i kulturnih događanja – manifestacija, programa, predstava i koncerata – namijenjenih građanima svih generacija, a koji će se održati na 40-ak gradskih lokacija. Cilj nam je imati što kvalitetnije sadržaje, bogatu uslugu i raznovrsnu ponudu diljem grada prije svega za naše sugrađane, a onda naravno i za sve brojnije posjetitelje koji će upravo tritisućljetnu Pulu odabrati kao mjesto odmora i zabave – kazao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Klizalište u centru grada

Velika je novost što će ove godine atraktivno klizalište dimenzija 30 puta 20 metara, koje privlači mlade klizače iz Pule i okolnih mjesta, biti postavljeno u samome centra gradu u neposrednoj blizini Giardina s kojim će činiti jednu veliku povezanu cjelinu s Čarobnom šumom za mališane i brojnim kućicama sa slatkom blagdanskom ponudom.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Popularna Rocktarata koja se održava na trgu Portarate i ove će se godine odvijati svakog petka i subote do 15. prosinca te svake večeri od 20. prosinca do kraja godine. Ovogodišnji program uključuje popularne grupe poput The Night Express, Vatra, Fit, Letu Štuke, Songkillers, Psihomodo pop, Dj Rock Caffe, Top of the Pops, Blagdan Band, Funbox, Urban & 4, Dj Giuly, Pips, Chips & Videoclips, Radioaktiv, Krug – EKV Tribute Band, Febra, a za doček Nove godine nastupit će Šajeta.

EU komisija svrstala Pulu među gradove s najviše kulturnog i kreativnog potencijala Pula dobila mjesto u elitnom društvu 100 najodrživijih svjetskih destinacija

I posjetitelji gradske tržnice imat će prilike uživati u posebnom programu u sklopu kojeg će se na prvom katu zgrade Tržnice održati prigodni koncerti grupa OPG Groovoteka, Blue Sky, In Vino Veritas, Side Effects i Mistral. Treba spomenuti i da će se od 17. do 20. prosinca održati jutarnji Jazz Christmas program, a na Badnjak i tradicionalna Božićna padela uz Anelide i Mistral, dok je posljednji dan 2019. godine, Silvestrovo, rezervirano za novogodišnju padelu, Vesnu Nežić Ružić i Quattro Redicool.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Za sve ljubitelje alternativne glazbe pripremljena je 13. Seasplash platforma u sklopu koje će se održati koncerti Fakofbolana, Atheist Rapa, Vasil Hadžimanov Banda s gostima. Program završava zadnjeg dana prosinca kada je organiziran novogodišnji party u Klubu Kotač i sve poznatiji C.U.B.E. vol. 7 u Klubu Uljanik.

Božićni koncert

Uz spomenute događaje, održat će se i prepoznatljivi Advent u katedrali s Vannom te tradicionalni veliki Božićni koncert humanitarnog karaktera u Istarskom narodnom kazalištu na kojem će nastupati Marko Tolja i popularna mlada hrvatska glazbenica Mia Dimšić. Kako bi se svim građanima osigurao nesmetan dolazak i boravak u centru grada, Grad Pula osigurao je besplatno parkiranje za sve posjetitelje “Prosinca u Puli” u svim gradskim parkirališnim zonama.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

pula Započelo premještanje spomenika posvećenog Uljaniku zbog gradnje kružnog toka

– Blagdansko doba razdoblje je veselja i zajedništva, a upravo ova raznovrsna adventska ponuda, po kojoj je Pula prepoznatljiva, građanima nudi obilje programa i zabave za sve uzraste, posebice za one najmlađe koji će, vjerujem, najviše i uživati – nadodaje Miletić.