Izbornik
Naslovnica Gradovi Senj
Senj

Potpisan ugovor za dalje radove na Škveru

Uređena šetnica i plaža u Senju doprinijet će boljoj kvaliteti života, ali i turističkoj ponudi
1/2
Foto: Grad Senj
Navedena šetnica u budućnosti će, osim povezivanja triju prirodnih uvala, osigurati pješački koridor između naseljenih zona iznad Treće drage sa Škverom, a time i sa samim centrom Senja

Nastavlja se sanacija plaže i šetnice Škver od profila 3A do profila 09, a Ugovor o javnoj nabavi potpisali su Grad Senj i izvođač radova Zajednica ponuditelja Vodogradnja Rijeka d.o.o. Kukuljanovo i BSK commerce d.o.o. Rijeka.

Uređena šetnica i plaža u Senju doprinijet će boljoj pridonijeti kvaliteti života, ali i turističkoj ponudi Senj Završeni radovi na dijelu plaže i šetnice Škver

Projektom vrijednim 3,238.675,25 kuna sanirat će se nadmorski i podmorski dio obalnih zidova uređene plaže. Sanacija nadmorskoga dijela obalnog zida obuhvaća kamenu oblogu zida s podbetoniranjem donjeg reda kamene obložnice, dok sanacija podmorskoga dijela građevine obuhvaća zaštitu i obnovu temelja obalnoga zida. Pripreme su već obavljene – podvodno snimanje kamerom i izmjera oštećenih dijelova građevine te prikupljanje podataka, što će u konačnici zasigurno doprinijeti uspješnoj sanaciji.

Foto: Grad Senj

Potpisivanju ugovora prisustvovali su gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina i predstavnik Zajednice ponuditelja i direktor Vodogradnje Rijeka d.o.o. Boško Bilić.

Podsjetimo, navedena šetnica u budućnosti će, osim povezivanja triju prirodnih uvala, osigurati pješački koridor između naseljenih zona iznad Treće drage sa Škverom, a time i sa samim centrom Senja, čime navedeni projekt sanacije dobiva na još većoj važnosti.

Gradonačelnik Senja Sanjin Rukavina Zatvoren 2014. godine Senj ponovno dobiva sud