Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
DOVINO D.O.O. IZVOĐAČ JE DRUGE FAZE RADOVA

Potpisan ugovor za unutarnje uređenje nove zgrade za udruge

Foto: Čazma
Predviđena vrijednost radova je 930 tisuća kuna s PDV-om, a 200 tisuća kuna Gradu Čazmi dodijelilo je Ministarstvo regionalnog razvoja

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak potpisao je ugovor s tvrtkom Dovino d.o.o., najpovoljnijim izvođačem radova za unutarnje
uređenje nove zgrade za udruge u Čazmi. Riječ je o drugoj fazi projekta koja obuhvaća izvođenje unutarnjih radova kako bi se zgrada stavila u funkciju, a novouređene prostorije dale na korištenje udrugama s područja grada.

Predviđena vrijednost radova je 930 tisuća kuna s PDV-om. Ukupno 200 tisuća kuna Gradu Čazmi dodijelilo je Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostatak će biti podmiren iz gradskog proračuna.

– Već prijašnjih godina obećali smo uređenje spomen-sobe i cijele zgrade. Time prvenstveno želimo obilježiti ratni put naših čazmanskih branitelja. Udruga u Čazmi ima dosta i mi se njihovim radom itekako ponosimo, aktivno sudjeluju u društvenom, kulturnom i edukativnom segmentu življenja. Prošle je godine na zgradi obnovljeno krovište, promijenjena je stolarija i postavljena vanjska ovojnica, odnosno fasada. Od ukupne vrijednosti tih radova, milijun kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja osiguralo je 250 tisuća kuna, a ostatak je podmirio Grad Čazma. Kad završimo kompletno uređenje, imat ćemo jednu lijepu cjelinu i sadržaj. Također, očekujemo i financijsku pomoć Ministarstva branitelja. Svima želim puno uspjeha u radu – rekao je gradonačelnik Pirak.

Cilj projekta je pridonijeti održivom razvoju lokalne zajednice revitalizacijom društvene i demografske infrastrukture. Zgradu će koristiti udruge proizašle iz Domovinskog rata koje će ondje imati mjesto za spomen-sobu, ali i ostale udruge koje će imati potrebu za prostorom.