Izbornik
Naslovnica Gradovi
Učenicima 80, a studentima 135 eura mjesečno

Potpisano 110 ugovora o stipendiranju učenika i studenata

GRAD JASTREBARSKO ove će godine za stipendije izdvojiti više od 60 tisuća eura, uz 3000 eura za stipendiranje mladih Vukovaraca. Uvećani su i iznosi pa će učenici dobiti 80 eura, a studenti 135 eura mjesečno
1/2
Foto: Jastrebarsko
Grad u ovoj školskoj i akademskoj godini stipendira 60 mladih, od čega je 30 nastavilo s programom stipendiranja, a stipendiraju se i dva vukovarska studenta

Dodijeljeni su ugovori o stipendiranju učenika i studenata koji su zaslužili stipendiju Grada, ali i logističara koje u ovoj školskoj godini stipendira Jamnica plus. Grad Jastrebarsko u ovoj školskoj i akademskoj godini stipendira 60 mladih, od čega je njih trideset nastavilo s programom stipendiranja, a već tradicionalno, stipendiraju se i dva vukovarska studenta.

Doprinos sredini
– Osiguranjem sredstava za stipendije Grad vam pokazuje da je uz vas. Nemojte niti vi zaboraviti Jasku jednoga dana kad budete uspješni ljudi, nego se uvijek trudite dati doprinos svojoj sredini! – rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel naglasivši kako je stipendiranje vukovarskih studenata još jedan dokaz da je najbolje ulaganje ono u obrazovanje.

Grad Jastrebarsko ove će godine za stipendije izdvojiti više od 60 tisuća eura, uz 3000 eura za stipendiranje mladih Vukovaraca. Uvećani su i iznosi pa će učenici dobiti 80 eura mjesečno, a studenti 135 eura mjesečno, napominju u Gradu Jastrebarsko. Po 80 eura mjesečno dobivat će i stipendisti Jamnice, polaznici smjera tehničara za logistiku i špediciju u Srednjoj školi Jastrebarsko, njih ukupno 26.

– U ime Srednje škole Jastrebarsko želim zahvaliti svima koji su prepoznali važnost uvođenja novog nastavnog smjera u našu školu i koji podržavaju obrazovanje kadra koji je itekako važan za razvoj naše sredine – istaknula je ravnateljica Sonja Stipanović. Uz prigodne darove, ugovore o stipendiranju logističarima je uručio predsjednik Uprave Jamnice Plus Siniša Mužić koji je istaknuo kako ta tvrtka prepoznaje važnost ulaganja u zajednicu, a obrazovanjem mladih stvara dodatnu vrijednost.

Prepoznat projekt
– Jamnica će aktivno sudjelovati u obrazovanju budućih tehničara logistike, pružajući im punu stipendiju svake godine tijekom njihova četverogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja. Želja nam je da ovi mladi ljudi pronađu adekvatno zaposlenje u svojem gradu – kazao je Mužić.

Kako su izvijestili u Gradu, u ime tvrtke Kaufland prisutne je pozdravio zamjenik direktora logističkog centra Kaufland Jastrebarsko Ivan Zubak koji je iskazao zadovoljstvo što su i drugi gospodarski subjekti prepoznali važnost ovog projekta. Kaufland je, naime, još prošle godine započeo sa stipendiranjem 24 učenika koji su danas polaznici drugog razreda. Krešimir Buntak sa Sveučilišta Sjever pozvao je pak mlade da dobro razmisle o nastavku školovanja, jer upravo na njihovu Sveučilištu imaju mogućnost studiranja na studiju Logistika i mobilnost.

– Podsjetimo na to da će osim stipendija ovi gospodarski subjekti za učenike osigurati i mogućnost prakse, dok Grad Jastrebarsko pokriva besplatne udžbenike i informatičku opremu. Svečanu dodjelu svojim su nastupom uljepšali učenici Glazbene škole Jastrebarsko, Nika Idžaković i Marko Jerković, koji su izveli četiri plesa Franza Schuberta – kažu u Gradu.

BOŽIĆNI SAJAM okuplja više od stotine sudionika Koprivnička bajka i Srednjovjekovni sajam Koprivnica jedina u Hrvatskoj ima dvije adventske manifestacije ISPUNJENA je dugogodišnja želja djece svih uzrasta Otvoreno dugoočekivano klizalište Atrakcija za najmlađe na Adventu u Našicama AMBULANTA je sagrađena 1985. godine, a uređenjem unutarnjeg prostora i okoliša, nakon više od 30 godina na radost svih mještana ponovno je zablistala u novom sjaju Ambulanta u Kratečkom obnovljena je sredstvima Sisačko-moslavačke županije Otvorena novouređena ambulanta u Kratečkom, stigli i liječnici