Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec 92 pregleda
Obogaćivanje kulturnog i društvenog života

Povijesni događaj za Ivanec, otvara se Muzej planinarstva

Ivanec Muzej planinarstva
Foto: Grad Ivanec
Muzej planinarstva Ivanec, i to njegova prva faza, svečano će se otvoriti u petak. Muzej će otvoriti gradonačelnik Milorad Batinić

- Ovo je svakako povijesni događaj za Ivanec, koji će ostati zabilježen kao početak uređenja reprezentativnog prostora u kome će se na jednom mjestu trajno čuvati i posjetiteljima prezentirati sačuvana baština iz iznimno duge i zanimljive ivanečke prošlosti - poručuju iz gradske uprave.

U ovoj, prvoj fazi otvara se tek manji dio muzejskog prostora i to rekonstruirana i obnovljena stara škola i dio novodograđenog prostora na katu kao i dio podrumskog prostora.

Integralni muzej bit će puno veći i prostraniji, a gradnja novog, modernog prostora slijedi u idućim fazama.

Otvaranje prve faze prati i izložba nazvana Muzej prije muzeja. Zbog razmjerno malog prostora, na njoj će posjetitelji moći razgledati tek manji dio izložaka tematski vezanih uz rudarstvo i planinarstvo te dio fotografskog opusa pokojnog ivanečkog fotografskog doajena Petra Jagetića, koji je lani bio izložen u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Tijekom idućih mjeseci u muzeju će se kontinuirano organizirati tematske izložbe, a u dvorani u potkrovlju održavati razni skupovi kulturnog karaktera.