Izbornik
Naslovnica Gradovi Karlovac
Stanovi po Programu društveno poticane stanogradnje u Karlovcu bit će građeni na Dubovcu

Poziv svima na javnu prezentaciju za kupnju POS-ova stana

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Veličina stana koji podnositelj zahtjeva može kupiti ovisi o broju članova obiteljskog domaćinstva i može biti od 44 za jednu osobu do 94 kvadrata za šest i više osoba

Grad Karlovac uključio se u program gradnje stanova iz Programa društveno poticajne stanogradnje, a zainteresirani kupci mogu se javiti na javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stanova po ovom programu, koji je otvoren do 12. veljače ove godine. Kako bi doznali sve detalje o tome kako kupiti stan u Karlovcu po toj mjeri, Grad je organizirao javnu prezentaciju na koju zainteresirani mogu doći u četvrtak 26. siječnja u Ilirsku dvoranu Gradske knjižnice I. G. Kovačića. Javna će prezentacija početi u 17 sati, a na njoj će sudjelovati predstavnici APN-a i Grada Karlovca.

– Na javnoj prezentaciji bit će predstavljeni uvjeti, način, mjerila, mogućnosti kreditiranja i prednosti koje donosi kupnja stana prema Programu društveno poticane stanogradnje. Bit će to prilika i da zainteresirani kupci dobiju odgovore na pitanja koja možda imaju na ovu temu – kažu u Gradu.

Inače, stanovi po Programu društveno poticane stanogradnje u Karlovcu bit će građeni na Dubovcu, u Ulici Herte Turza, na lokaciji u čijoj su neposrednoj blizini, svega nekoliko minuta pješice, vrtić i škola, ali i medicinska ustanova i trgovine te šetnica uz rijeku Kupu. Veličina stana koji podnositelj zahtjeva može kupiti ovisi o broju članova obiteljskog domaćinstva i može biti od 44 za jednu osobu do 94 kvadrata za šest i više osoba. Iako prednost pri kupnji imaju stanovnici Karlovca, poziv je otvoren za sve građane Hrvatske, a Grad poziva i obitelji iz drugih krajeva da uzmu u obzir prednosti života u Karlovcu koji, osim blizine Zagreba, i sam nudi mogućnosti zapošljavanja u gospodarstvu, zdravstvu, ali i drugim sektorima. Ovisno o interesu kupaca, bit će izgrađena jedna ili više POS-ovih stambenih zgrada u istom naselju. Interes među Karlovčanima za gradnju postoji, pokazalo je to nedavno terensko istraživanje Savjeta mladih, što ne čudi, s obzirom na to da su u zadnje vrijeme cijene nekretnina na tržištu znatno porasle, dok je APN-ova cijena kvadrata za kupuju stanova u sklopu Programa društveno poticajne stanogradnje za sada fiksirana na 1350 eura.

radovi na obilaznici Turanj privode se kraju Obilaznica Turnja duga je 6,2 km i vrijedna 178 milijuna kn Intervju s Damirom Mandićem, gradonačelnikom Karlovca U 2023. završit ćemo velike komunalne projekte, graditi novu poslovnu zonu, vrtiće... Bogat sadržaj u Gradu na četiri rijeke Koncerti, radionice, klizalište i sanjkalište na Adventu u Karlovcu