Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Proslavljen 664. rođendan Grada

Predsjednik Milanović: Koprivnica nije stara dama, nego zgodna mlada cura

Zoran Milanović u Koprivnici
1/3
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Predsjednik Zoran Milanović uveličao je svečanost proslave. Gradonačelnik Mišel Jakšić i akademik Dragutin Feletar koji je proglašen počasnim građaninom Koprivnice.

Koprivnica je prošli tjedan proslavila Dan grada, 664. rođendan, dodjelom javnih priznanja zaslužnima na svečanosti koja se odvijala u sjeni epidemije koronavirusa, zbog koje novinari nisu mogli biti na sjednici.

Koprivnica GRADSKI ROĐENDAN Koprivnica danas slavi 664. rođendan uz najneobičniju proslavu dosad

Skromna svečanost

Skromnu svečanost u Domu mladih u kojem se okupilo tek 50 uzvanika uveličao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović koji je pohvalio Koprivnicu kao ugodan, uređen i miran grad. Podsjetio je kako je upravo njegova Vlada donijela odluku o osnivanju Sveučilišta Sjever, što je odlična stvar za jedan grad.

– U ovom gradu ima nešto što se na mandarinski kaže feng shui. Dakle, jedna ugoda i ljepota života koju osjećaju ljudi koji mnogo rjeđe dolaze ovdje sa strane. Uredan, sređen, miran grad bez zle krvi, to je dojam zbog kojeg u Koprivnicu uvijek rado dolazim – rekao je hrvatski predsjednik. Na koncu je svima čestitao gradski rođendan te se ponadao da će do iduće proslave epidemija proći premda će sigurno biti i trećeg vala.

PRIZNANJA JUBILARNIM DARIVATELJIMA KRVI Koprivnica treća po prikupljenim dozama krvi

– Čestitam vam Dan grada. Koprivnica nije stara dama, nego zgodna mlada cura pred kojom je budućnost – poručio je Milanović. Predsjednik se, naime, referirao na stih gradske himne koji glasi “još uvijek sva blistaš, stara mi damo”, ali i istup gradonačelnika Koprivnice koji je tu frazu koristio u svojem obraćanju. Gradonačelnik Mišel Jakšić podsjetio je na brojne projekte i investicije koje su ostvarili ili započeli ove godine: od novog vrtića, obnove škola, gradnje sportske dvorane i cesta. Najavio je i onu najveću koja uskoro kreće – izgradnju nove osnovne škole Podolice vrijedne više od 50 milijuna kuna.

– Danas imamo nikad nižu stopu zaduženosti, to nam je omogućilo da grad može biti pouzdan i važan partner gospodarstvu, obrtništvu, građanima. Njima možemo zahvaliti za programe i projekte koje provodimo – naglasio je Jakšić.

Iz svake krize jači

Istaknuo je i kako je Koprivnica iz svake krize uspijevala iza i još jača i čvršća, pa će tako i iz ove pandemijske. Posebno je zahvalio medicinskom osoblju koje ulaže nadljudske napore kako bi u ovim teškim vremenima liječilo i spašavalo živote brojnim pacijentima. Skupu se obratio i župan Darko Koren koji je naveo kako je Koprivnica lokomotiva razvoja cijele županije.

Novi uspjeh Gradskog društva Crvenog križa Novi uspjeh Koprivnički Crveni križ iz fondova EU povukao 17,5 milijuna kuna

Podsjetio je i na infrastrukturne projekte u županiji teške više od pet milijardi kuna: od brze ceste, drugoga kolosijeka pruge, aglomeracija, centra za otpad Piškornica. Izaslanik predsjednika Sabora i Vlade, saborski zastupnik i dožupan Darko Sobota, rekao je pak kako je suradnja Vlade i Grada više nego korektna te se brojni projekti ostvaruju upravo zbog dobre suradnje svi razina vlasti: gradske i županijske s jedne te državne s druge strane.

Na svečanoj sjednici prošle srijede uručena su i javna priznanja zaslužnima. Akademik Dragutin Feletar proglašen je počasnim građaninom Koprivnice. Medalje Grada dobilo je 18 osoba.