Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Turistički obilazak

Predstavljanje karte Ivanečke mlinarske šetnice

Ivanec
Foto: Grad Ivanec
Proteklih godina sve lokacije na kojima se nekad vrtjelo 20 mlinova na Bistrici označene su interpretacijskim tablama, a projekt je nastavljen u studenom 2017., postavljanjem dviju novih tabli

Turistička zajednica grada Ivanca iduće subote, 24. veljače, organizira predstavljanje karte Ivanečke mlinarske šetnice te tim povodom za sve zainteresirane ujedno priređuje i obilazak lokacija nekadašnjih mlinova na Bistrici.

U obilazak se, pod vodstvom licenciranog turističkog vodiča prof. Mirjane Bračko, kreće u 10 sati, a polazak je ispred Gradske vijećnice. Time će Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin ujedno obilježiti Međunarodni dan turističkih vodiča.

Ivanec četverostruko više nego lani Ove godine 10,78 mil. kuna za komunalnu infrastrukturu na području Ivanca

Svi su potom pozvani u Muzej planinarstva, gdje će, točno u 12 sati, početi svečanost predstavljanja karte te integralnog projekta Mlinarske šetnice.

Iz Ivanca podsjećaju da nakon što su proteklih godina sve lokacije na kojima se nekad vrtjelo 20 mlinova na Bistrici označene interpretacijskim tablama, taj je projekt nastavljen u studenom 2017., postavljanjem dviju novih tabli (jedna je u centru Ivanca, a druga na Žganom vinu) na kojima je označena cijela Ivanečka mlinarska šetnica.

Podloga obje table jest ortofotokarta karta Ivanca i uže okolice na koju su ucrtane lokacije svih mlinova koji su nekad mljeli na Bistrici.

Prema istom predlošku je tiskana i velika turistička karta s legendom koja, uz označene lokacije mlinova, sadrži i cijeli niz drugih podataka - popis gradskih ustanova i kulturnih institucija, sakralnih objekata, raznih poslovnih, zdravstvenih, trgovačkih, ugostiteljskih i drugih objekata u blizini šetnice i u okolici grada te brojne servisne informacije potrebne svakom izletniku.

Karta sadrži i tehnički opis šetnice - duljinu (oko 6,5 kilometara), podatke o nadmorskoj visini svakog mlina i okvirno vrijeme obilaska.

Autor cijelog projekta je voditelj TZ-a Boris Jagetić Daraboš. Organizator manifestacije je Turistička zajednica, a podupiru je Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma i Grad Ivanec.

Sastanak Milorada Batinića s drvoprerađivačima Sastanak gradonačelnika s drvoprerađivačima Kronično nedostaje školovanih stolara, a lokalne tvrtke spremne su ih odmah zaposliti