Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Za vanjsko kupalište dva milijuna eura

Predstavljen projekt, grad će napokon dobiti i vanjske bazene

1/3
Foto: Grad Čakovec
U planu je gradnja jednog vanjskog otvorenog bazena površine 1200 četvornih metara s tri plivačke trake duge 50 metara te dječjeg bazena sa "splash" tornjem

Otvoreni gradski bazeni san su generacija Čakovčana koji se još sjećaju kupališta u parku u središtu grada. Na javnoj tribini predstavljen je idejni projekt kompleksa otvorenih bazena koji se planira graditi uz zatvorene Gradske bazene Marija Ružić. Idejni projekt predstavio je Mislav Muršić iz tvrtke Urbane ideje iz Samobora koja je odabrana za izradu rješenja.

Graditeljska škola Čakovec Uštede na energentima Nakon Učeničkog doma u obnovu ide i Graditeljska škola Čakovec

U planu je gradnja jednog vanjskog otvorenog bazena površine 1200 četvornih metara s tri plivačke trake duge 50 metara, dječjeg bazena sa "splash" tornjem, dječjeg igrališta, dodatak postojeće kuhinje i strojarnice te uređenje vanjskih površina poput terase, dječjeg igrališta i zelenih površina.

Foto: Grad Čakovec

- Ideja je da se za vrijeme ljetnih mjeseci objedini korištenje unutarnjih i vanjskih bazena, odnosno da jedna ulaznica vrijedi i za otvorene i zatvorene bazene, dok će biti moguće ući i kroz poseban vanjski ulaz - kažu u Gradu.

Za idejni projekt iz gradskog proračuna izdvojeno je 50.000 kuna, dok se vrijednost cijelog kompleksa procjenjuje na dva milijuna eura. Rokovi još nisu poznati.