Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Grad kontinuirano ulaže u osječki KBC

Preseljen i uređen Zavod za dermatologiju i venerologiju

Zdravstvo u Osijeku
Foto: Osijek

Nakon 40 godina Zavod za dermatologiju i venerologiju KBC-a Osijek konačno je preseljen u prostore bolnice u Huttlerovoj ulici. Stacionar Zavoda kroz dvije faze je i uređen te je kapaciteta 14 ležaja.

– Zadovoljan sam što smo konačno stacionar Zavoda za dermatologiju preselili na glavnu lokaciju KBC-a Osijek. Predviđena obnova Zavoda uključuje tri faze: prva faza je bila vanjska vojnica, krov i vanjska stolarija, druga faza, kojoj sada svjedočimo, je faza uređenja takozvane južne barake gdje je predviđen stacionar Zavoda za dermatologiju, a treća faza je uređenje sjeverne barake gdje će biti poliklinika Zavoda s dnevnom bolnicom – rekao je ravnatelj osječkog KBC-a doc. dr. sc. Željko Zubčić, dr. med. Zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku uz čiju financijsku pomoć je Zavod uređen i opremljen.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić rekao je kako Grad Osijek kontinuirano pomaže i ulaže u Klinički bolnički centar Osijek, a nastavit će to činiti i ubuduće.

– Nije nam važno tko je osnivač jer zdravstvene usluge KBC-a koriste svi stanovnici grada Osijeka. Vidljiva su ulaganja u zdravstvo na području grada Osijeka, odnosno našeg KBC-a. Za dan grada Osijeka otvorili smo novi, suvremeni Objedinjeni hitni bolnički prijam vrijednosti 22,5 milijuna eura. Nedavno je došao i novi PET/CT uređaj s kojim smo se svrstali uz bok KBC-u Zagreb, tu je i Hitna helikopterska medicinska služba. Ono što će svakako biti megaprojekt je novi Klinički bolnički centar Osijek vrijednosti 750 milijuna eura, kojemu se svi radujemo – istaknuo je gradonačelnik Radić. 

storyeditor/2024-04-19/WhatsApp-Image-2024-04-13-at-13_50_52.jpeg Osim oborinske odvodnje, riješili i kolne prilaze i zelene površine Problem s poplavljenim podrumima u Josipovcu odlazi u zaborav storyeditor/2024-04-19/WhatsApp-Image-2024-04-15-at-12_29_44.jpeg U Ilirskoj ulici u Osijeku Stambena zajednica za rehabilitirane ovisnike storyeditor/2024-04-12/IMG-20240408-WA0007.jpg U Osijeku će raditi oko 200 ljudi iz IT sektora Otvoren IT poslovni centar vrijedan 8,7 milijuna eura