Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
ZLATNA MEDALJA OTIŠLA U OSIJEK

'Pri kraju građevinski radovi i opremanje koncertne dvorane u Kulturnom centru'

Brevis
Foto: Osijek
Gradonačelnik primio Vokalni ansambl Brevis nakon osvojene zlatne medalje na Svjetskim zborskim igrama u Južnoj Koreji

Osječki Vokalni ansambl Brevis na Svjetskim je zborskim igrama (World Choir Games 2023) u južnokorejskom Gangneunugu osvojio zlatnu medalju. Taj su izvanredni uspjeh, predvođene dirigenticom Antoanetom Radočaj-Jerković i u klavirskoj pratnji Davora Dedića, brevisice postigle na natjecanju na kojem je sudjelovalo 350 zborova iz 46 zemalja iz cijelog svijeta.

Na velikom uspjehu brevisicama je čestitao osječki gradonačelnik Ivan Radić te im uručio i prigodnu nagradu od 1300 eura.

– Čestitam ansamblu Brevis i njegovu vodstvu, dirigentici dr. Antoaneti Radočaj-Jerković i klavirskom suradniku Davoru Dediću. Opet ste učinili Osječanke i Osječane ponosnima. Već dugi niz godina brevisice promiču u svijetu ime Hrvatske i Osijeka i naš su veliki ambasador. Nastupale su u najvećim svjetskim koncertnim dvoranama, od New Yorka do Sydneya – istaknuo je gradonačelnik Radić. Dodao je da će Brevis uskoro imati priliku nastupati i u pravoj koncertnoj dvorani u svom gradu.

– Privodimo kraju građevinski dio i opremanje koncertne dvorane u Kulturnom centru koja će imati 400 sjedećih mjesta te će biti najveća nakon Vatroslava Lisinskog i najmodernija u Hrvatskoj. Za tu namjenu osigurali smo 1,7 milijuna eura. Riječ je o bespovratnim sredstvima iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva kulture. Radovi idu planiranom dinamikom, a trebali bi biti završeni u roku. A to govorim upravo zato što ste nastupali uistinu svagdje, što ste osvojili na olimpijskim zborskim igrama najsjajnije odličje i nadam se da ćete u našoj koncertnoj dvorani, u našem gradu, pokazati svu raskoš svoga talenta i znanje koje vas je dovelo na tron zborskog pjevanja – zaključio je Radić.

U ime Vokalnoga ansambla Brevis gradonačelniku je na prijmu i nagradi zahvalila dirigentica Antoaneta Radočaj-Jerković.

– Vokalni ansambl Brevis postoji u Osijeku od 1996. godine. Toliko je natjecanja bilo u našoj povijesti i svi nas pitaju je li ovo naše najveće natjecanje, je li ovo naš najveći uspjeh. Moj odgovor je uvijek isti, kad god se vratimo: ne, nije, jer ono sljedeće bit će još važnije i još veće. I tako se ponašamo, tako radimo i tako pokušavamo dizati razinu kvalitete našeg zbora kako bismo i dalje bili i ostali na ponos našem gradu i našoj zemlji – rekla je dirigentica Radočaj-Jerković. 

Copacabana OSIJEK Na osječkom kupalištu Copacabana zabava i uz noćno kupanje ODLUKA o komunalnom redu štiti grad od svih koji ga uništavaju, a dodatno je zaštićeno drveće, mlada stabla i sidreni kolci oko njih Zabranjeno naslanjanje i vezanje bicikala, romobila, motora, kolica i sličnoga za drveće Strože kazne za parkiranje na zelenoj površini, ali i za neodržavanje pročelja zgrade PRIZNANJE je preuzeo osječki gradonačelnik Ivan Radić i pritom istaknuo da je Osijek time potvrdio svoju izvrsnost. Institut za javne financije ocijenio: Gradu Osijeku najviša ocjena za transparentnost proračuna