Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
HPD “Garjevica” iz Čazme organiziralo predavanje

Prikupljala se sredstva za obnovu čazmanske osnovne škole

Foto: Davor Kirin - Photography
Humanitarnu akciju pokrenuo je iskusni planinar Kristijan Čikor, a na predavanju su prisutni slušali o planinarskom pothvatu Ranka Dragičevića i Danijela Lončara opisanom u knjizi "Srcem kroz planine"

Hrvatsko planinarsko društvo “Garjevica” iz Čazme organiziralo je humanitarno predavanje planinara Ranka Dragičevića, a gosti večeri u kinodvorani Centra za kulturu Čazma bili su živuće legende hrvatskog alpinizma i planinarstva – Stjepan Božić i Mario 
Celinić. Cilj je ove humanitarne akcije koju je pokrenuo iskusni planinar Čazmanac Kristijan Čikor bilo prikupljanje sredstva za obnovu čazmanske osnovne škole stradale u orkanskom nevremenu u rujnu.

Predavanje tijekom kojeg je prikupljeno 3300 kuna oduševilo je prisutne, koji su slušali o težini planinarskog pothvata Ranka Dragičevića i njegova prijatelja Danijela Lončara, prije svega zbog cilja koji je njime postignut. Naime, Ranko i Danijel su “Srcem kroz planine” (kako se zove njihova knjiga s toga puta) prehodali cijelu obalu, planine i brda kako bi na dionici dugoj 1100 kilometara jedne od najtežih planinarskih staza u Hrvatskoj – od rta Kamenjak u Istri do krajnjeg juga Hrvatske, rta Prevlake – prikupili novac za terapije za djecu s teškoćama razvoju. U konačnici, uspjeli su skupiti sredstva za čak 1700 terapija.

Kako bi čuli ovu priču, posjetitelji su donacijama za ulaznice i kupnjom knjiga “Srcem kroz planine” te Božićeve “San o Everestu” prikupili novac za čazmansku školu, a svi koji žele i dalje donirati u tu svrhu mogu se obratiti HPD-u “Garjevica”.