Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Izražavanje kreativnosti

Projekt Mladi pod svjetlima reflektora i društva

Foto: Branimir Bradarić
Svrha projekta je borba protiv siromaštva, socijalne isključenosti i svih oblika diskriminacije

Grad Vinkovci, u suradnji s udrugom Mladi protiv gladi, provode projekt pod nazivom Mladi pod svjetlima reflektora i društva koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Kako se navodi, projekt je omogućio različitim skupinama mladih osoba od 15 do 25 godina s područja Grada Vinkovaca da izraze svoju kreativnost i osobnost različitim vrstama radionica koje su im bile na raspolaganju tijekom trajanja projekta. U sklopu projekta održana je i predstava za koju su mladi sudionici projekta sami pripremili scenarij, glazbu, kostimografiju i scenografiju.

U energetsku obnovu triju vrtića uloženo gotovo 5 milijuna kuna Novi izgled i uštede na toplinskoj energiji u tri objekta vrtića Vinkovci

Na projektu je sudjelovalo 110 mladih osoba u više od 100 radionica, a rad mladih na radionicama pratili su mentori koji su bili zaduženi za vođenje pojedine radionice. Kako se navodi, svrha projekta je borba protiv siromaštva, socijalne isključenosti i svih oblika diskriminacije razvojem mehanizama za socijalnu i kulturnu integraciju mladih od 15-25 godina i mladih koji su u nepovoljnijem položaju kroz izradu i provedbu Programa participativnih radionica koje će im omogućiti sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim sadržajima koji im nisu inače dostupni, a koji se smatraju uobičajenima u društvu.

Uz prikazanu predstavu, finalni proizvod projekta bit će dokumentarni film koji će mladi pripremiti uz pomoć mentora, a kojim će se pratiti sudjelovanje u projektu. Projekt traje 15 mjeseci, a njegova provedba započela je 8. veljače 2018. Vrijednost projekta iznosi više od 280 tisuća kuna.     

Rimski dani u Vinkovcima Uz Vinkovačke jeseni još jedna manifestacija koja privlači turiste u ovaj grad Rimski dani posvećeni su životu oca rimskih careva Valentinijana I. i Valensa Centru za rehabilitaciju Mala Terezija doniran kombi Za prijevoz osoba s motoričkim smetnjama Centru za rehabilitaciju Mala Terezija doniran kombi