Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
PROJEKT VRIJEDAN 58 MILIJUNA KUNA

Projekt proširenja studentskih smještajnih kapaciteta u Puli

Foto: Petar Glebov/PIXSELL/Ilustracija
Rektor Sveučilišta "Jurja Dobrile" u Puli Alfio Barbieri rekao je da će po završetku projekta prošireni studentski smještajni kapaciteti brojiti gotovo 400 ležajeva, što će značajno poboljšati studentski standard mnogima

Projekt proširenja infrastrukture smještajnih kapaciteta Studentskoga doma u Puli, vrijedan više od 58 milijuna kuna uglavnom iz Europskog fonda za regionalni razvoj, predstavljen je na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma.

Ugovor za obnovu Dječjeg kreativnog centra Kvaliteta života Za obnovu Dječjeg kreativnog centra dodatnih 1,3 milijuna kuna

 Na konferenciji je rečeno kako je iz europskog fonda za projekt namijenjeno 49,6 milijuna kuna, dok Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdvaja 16,9 milijuna kuna.  No, zbog povećanog iznosa izvođenja radova, koji bi trebali biti gotovi do kraja ožujka 2021., očekuje se da će ukupna vrijednost projekta biti veća od 75 milijuna kuna.

Rektor Sveučilišta "Jurja Dobrile" u Puli Alfio Barbieri rekao je da će po završetku projekta prošireni studentski smještajni kapaciteti brojiti gotovo 400 ležajeva, što će značajno poboljšati studentski standard mnogima u nepovoljnom socioekonomskom položaju.

 "Sveučilište u Puli osigurat će preduvjete da se budući mladi stručnjaci što bolje usredotoče na sam studij i postizanje ishoda učenja, bez pritiska kojeg im stvara pronalaženje odgovarajućeg troškovno prihvatljivog smještaja", Barbieri.

Istaknuo je kako će se realizacijom projekta unaprijediti uvjeti studiranja i studentskog života u Puli i to prvenstveno onima kojima je to najpotrebnije - studentima slabijeg socioekonomskog statusa i studentima s invaliditetom.

Pula Započinje gradnja rotora na križanju Valturske i Ulice Jurja Žakna

 Pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se pulsko Sveučilište sve više razvija i jača, uvjeren da će budući smještajni kapaciteti uvelike doprinijeti kvaliteti studiranja u Puli, ali i imati pozitivan utjecaj na gospodarsku sliku Pule.