Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec 79 pregleda
na vrhu Ivančice

Prvi put otkako je izgrađen vidikovac Piramida bit će u potpunosti obnovljen

Piramida na Ivančici
Foto: Grad Ivanec
Planinari, ohrabreni ovim uspjehom, već razmišljaju o daljnjem koraku, a to je kandidiranje projekta proširenja planinarskog doma na Ivančici

Posredstvom Projektnog ureda za EU fondove Grada Ivanca novčanu potporu iz EU fondova od gotovo 77.000 kuna ostvario i HPD Ivančica Ivanec. Novac će biti usmjeren u obnovu Piramide na vrhu Ivančice. Tako će, zahvaljujući EU novcu, ovaj objekt biti temeljito obnovljen i to prvi put otkako je izgrađen prije 90 godina.

Projektni ured i HPD Ivančica ovaj su projekt kandidirali još u listopadu prošle godine na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Ukupna vrijednost prijavljenog projekta je 78.208,13 kuna, od čega će se gotovo cijeli iznos (76.958,13 kuna) financirati bespovratnim sredstvima. Odobren iznos predviđen je za građevinske i obrtničke radove na obnovi desetak metara visokog vidikovca. Izvest će se opsežni radovi na kompletnoj sanaciji temelja i cijele metalne konstrukcije, kažu iz gradske uprave.

Radovi počinju odmah nakon rješavanja propisane administrativne procedure, a trebali bi završiti do lipnja 2018.

- Među rijetkim smo planinarskim društvima u Hrvatskoj koja su uspjela privući europska sredstva za realizaciju svojih projekata. S obzirom na to da smo dosad sve radove na planinarskim objektima obavljali dobrovoljnim radom i vlastitim snagama, jako nas veseli što nam je ovaj projekt prošao i što ćemo izvođenje radova na obnovi Piramide moći povjeriti tvrtki ili obrtu koji će stručno izvesti građevinsku sanaciju objekta i antikorozivnu zaštitu - izjavio je predsjednik HPD-a Ivančica Borislav Kušen te poručio da planinari, ohrabreni ovim uspjehom, već razmišljaju o daljnjem koraku, a to je kandidiranje projekta proširenja planinarskog doma na Ivančici.