Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
MODERNO I SIGURNO NOVO DJEČJE IGRALIŠTE u vinkovcima

Prvo igralište prilagođeno djeci s poteškoćama u razvoju

Foto: Grad Vinkovci
Bosančić: Cilj projekta 'Zajedno u igri' je podizanje kvalitete života građana Vinkovaca, posebice onih najmlađih, promicanjem jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti

Vinkovačke gradske vlasti postavile su Ulici Ante Starčevića dječje igralište, prvo u Vinkovcima prilagođeno djeci s poteškoćama u razvoju, u što je uloženo 600 tisuća kuna iz fondova Europske unije, u sklopu projekta "Zajedno u igri".

"Puno je ovdje djece i roditelja i očito je da su Vinkovcima nedostajala takva dječja igrališta, posebice prilagođena djeci s poteškoćama u razvoju", rekao je u nedjelju vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić prilikom obilaska novopostavljenog dječje igrališta.

advent u vinkovcima - ledeni orion Najposjećeniji Advent u Slavoniji ove godine podiže ljestvicu

Dodao je da je vinkovačka Gradska uprava provela javnu nabavu za još pet dječjih igrališta te ih tijekom iduće godine planira postaviti u raznim dijelovima grada.

Cilj projekta "Zajedno u igri" je podizanje kvalitete života građana Vinkovaca, posebice onih najmlađih, promicanjem jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti kroz obnovu dječjih igrališta prilagođenih djeci s poteškoćama u razvoju, naveo je Bosančić.

Projekt je realiziran u suradnji s Agencijom za investicije i razvoj grada Vinkovaca (VIA).

Prijam kod gradonačelnika Prijam kod gradonačelnika Mladi Vinkovčani robote će raditi i u Kini

Na dječjem igralištu u blizini gradskog središta postavljena je gumena podloga na cijelu površinu igrališta te nova igrala, urbana oprema i klupe, a uz ogradu je postavljeni i video-nadzor, izvijestio je v.d. pročelnika komunalnog uređenja Grada Vinkovaca Dalibor Šandrk.

Cilj gradskih vlasti je, kako je dodao, što prije obnoviti sva dječja igrališta u Vinkovcima, njih ukupno 44.

Stručni skup u Vinkovcima U Vinkovcima održan stručni skup učitelja i pedagoga “Škola za život” djeci i mladima će osigurati praktično znanje te ih osposobiti za današnjicu