Izbornik
Naslovnica Gradovi Pleternica
Ljeto u Pleternici i u kolovozu donosi niz zanimljivih događanja

Pučko pjevanje, folklor, Knjignik...

1/2
Foto: Ivica Galović/ PIXSELL
Od sportskih sadržaja bit će i škole nogometa, tenisa i košarke, a održat će se i dva natjecanja u lovnom streljaštvu

Pleterničanima koji ove godine neće potegnuti put Jadrana ili su možda brčkanje u moru već odradili, Grad je osigurao čitav niz 
različitih programa kojima mogu popuniti svoje slobodno vrijeme tijekom vrućih ljetnih dana. Nakon sadržajno zanimljivog srpnja, slijedi ništa manje zanimljiv kolovoz.

Tako će u bogatoj paleti ponuđenih programa svi naraštaji moći pronaći nešto za sebe. Vrijedni članovi pleterničkih udruga i ustanova svoje aktivnosti provode tijekom cijele godine, ali na ljeto se one dodatno intenziviraju.

Pohodi poučnim stazama

– Mogu samo zahvaliti našim udrugama na svom slobodnom vremenu koje su njihovi članovi izdvojili kako bi educirali, zabavili i pripremili nekakav društveno koristan sadržaj za sve nas u Pleternici. Pozivam naše sugrađane, ali i ljude iz drugih mjesta da nas 
posjete, jer zasigurno će imati što vidjeti – rekao je zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić.

Foto: Ivica Galović/ PIXSELL

Bit će tu programa za djecu, dok je onima nešto starijima namijenjen već dobro poznati Knjignik – piknik s knjigama u srijedu. KUD “Svilenka” organizirat će smotru pučkog pjevanja u Buku 5. kolovoza, dok su za 6. i 14. kolovoza zakazana dva pohoda novootvorenim poučnim stazama dr. Andrije Štampara u Brodskom Drenovcu i Starac u Pleternici.

Bira se najljepša okućnica

Sve do 15. kolovoza provodit će se akcija izbora najljepše okućnice, a 21. kolovoza predviđeno je i otvorenje suvenirnice na Trgu bećarca.

Od sportskih sadržaja izdvajamo škole nogometa, tenisa i košarke, a održat će se i dva natjecanja u lovnom streljaštvu.

– Za najljepši završetak ljeta pobrinulo se naše Kulturno-umjetničko društvo Orljava koje, osim što svakog ponedjeljka u večernjima satima organizira probe za djecu i odrasle, 28. kolovoza priređuje i veliku smotru folklora na Trgu bećarca – kazala  je Barbara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica.

U program Ljeta u Pleternici ukomponirana je i tradicionalna Devetnica Gospi od Suza od 23. do 31. kolovoza, događaj koji predstavlja velik poticaj za župljane, ali i za brojne hodočasnike iz drugih mjesta koji dolaskom u Slavoniju i Pleternicu osjete radost i duševni mir.