Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

Radovi na uređenju vodotoka vrijedni više od 1,6 milijuna kuna

Foto: Grad Ivanec
Oko 250.000 kuna, osigurana je za košnju trave uz potoke

U sklopu opsežnih radova koje ove godine Hrvatske vode – Ispostava Varaždin u dogovoru i u suradnji s Gradom Ivancem provode na cijelom administrativnom području Ivanca, trenutačno se obavljaju i zahvati na sanaciji odrona na rijeci Bednji u Kuljevčici.

IVANEC Plastičnim čepovima do skupih lijekova: Prikupljeno dvadesetak vreća čepova

Riječ je o interventnim radovima koji će brzo završiti, a nakon toga strojevi se sele niže na Bednju, kod ivanečkih bajera, gdje će se također raditi na sanaciji odrona.

U programu za ovu godinu je i niz drugih radova, među kojima su neki već završeni. Završeno je tehničko uređenje 1000 metara potoka Pojatno (uz državnu cestu na izlasku iz Ivanečkog Naselja), čije su obale očišćene i obložene kamenom, a gotovo je i čišćenje potoka Jošine na području Margečana. Radovi na potoku Brežnjak slijede u proljeće iduće godine.

Dobrim dijelom su izvedeni i radovi na čišćenju potoka Bukovec (Rakovec) na području MO-a Kaniža. Potok se uređuje u suradnji Hrvatskih voda i Grada Ivanca tako da Hrvatske vode (putem Hidroinga) obavljaju radove na čišćenju 600 metara obala na potezu od ušća u Bednju do željezničke pruge. Radovi su prije izvjesnog vremena zastali zbog kvara na stroju, ali iz Hrvatskih voda obavještavaju da će svakako urediti još preostalih 150 metara planirane dionice. U uređenje ovoga potoka uključuje se i Grad Ivanec tako da će financirati njegovo čišćenje na dionici od pruge do državne ceste i uzvodno, po potrebi.

Ivanec O proizvodnji vojnog programa Itas pregovara i s Njemačkom

Uskoro slijede i radovi na ivanečkoj Bistrici i to na dionicama koje su u ingerenciji i Hrvatskih voda i Grada Ivanca. Iz Hrvatskih voda početak radova na potoku iznad Friščićevog mlina najavljuju još tijekom ovog mjeseca. Bit će obavljeno i čišćenje Bistrice kroz Ivanec, na dijelu koji je u nadležnosti Grada Ivanca. Bistrica će se od nanosa i mulja čistiti na potezu dugom 850 metara, od mosta u Malezovoj ulici uzvodno, sve do Zavojne ulice.

Ove godine slijede i radovi na uređenju 900 metara potoka Šikad u MO-u Punikve, kao i zahvati na potoku Željeznica u MO-u Ivanečka Željeznica, gdje je potrebno sanirati odron i pristupni put do kuće u kojoj živi obitelj s bolesnim djetetom. Znatna svota, oko 250.000 kuna, osigurana je za košnju trave uz potoke. Cijeli ovaj program radova na održavanju i uređenju vodotoka „težak“ je više od 1,6 milijuna kuna.

Uspjeh Ivanečki fotograf Domagoj Sever otvorio izložbu Sights of Croatia u Kuala Lumpuru