Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

O proizvodnji vojnog programa Itas pregovara i s Njemačkom

Foto: Grad Ivanec
Predstavnici Itasa goste su upoznali sa svojim projektima, izgradnjom prve hrvatske punionice vozila na električni pogon, poslovima koje Itas već radi za MORH te dijelom poslova koje Itas obavlja za austrijsku vojsku (proizvodnja određenih dijelova za tenkove)

U sklopu nastojanja poslovodstva Itasa Prvomajske d.d. Ivanec i njegova izvršnog direktora dipl. ing. Krešimira Trstenjaka da tvrtku uključi u proizvodnju vojnog programa (sa čime je povezan niz posjeta Itasu predstavnika stranih veleposlanstava u Hrvatskoj, predstavnika resornih ministarstva i Agencije Alan), ovog je tjedna u radnom posjetu ivanečkom proizvođaču alatnih strojeva boravilo novo izaslanstvo, priopćili su iz Grada Ivanca.

zanimljivo natjecanje Održan 5. hrvatski festival kiparenja motornom pilom u Šalinovcu

U njemu su bili zamjenik veleposlanika Njemačke u Hrvatskoj Harald Seibel i vojni izaslanik Dirk Bocklet, zatim, dr. Florian Kirchmann, generalni direktor njemačke tvrtke Kunzmann (koja je dugogodišnji Itasov poslovni partner) te državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić i državni tajnik u MORH-u Zdravko Jakop.

- Glavna tema sastanka bili su razgovori o suradnji Itasa Prvomajske d.d. s potencijalnim partnerima iz Njemačke o mogućnosti proizvodnje ciljanog vojnog programa, uz sudjelovanje našeg partnera, tvrtke Kunzmann. Gosti su istaknuli potrebu veće prisutnosti Itasa na gospodarskim sajmovima u Njemačkoj te nam dali praktične savjete i sugestije o tome kao prezentirati naše proizvode, poraditi na njihovu PR-u i privući nove investitore – izvijestio je direktor K. Trstenjak.

Pedesetak osnovaca učilo je o osnovama planinarenja Ivanec Predstavljena "Obnova piramide na Ivančici"

Posjet jake njemačke delegacije predstavnici Itasa iskoristili su kako bi ih upoznali sa svojim tehničko-tehnološkim i proizvodnim kapacitetima, s naglaskom na suradnju s Kunzmannom kao premium partnerom.

Informirali su ih i o sudjelovanju Itasa u projektu izgradnje prve hrvatske punionice vozila na električni pogon, također i o poslovima koje Itas već radi za MORH, a predočen im je i dio poslova koje Itas obavlja za austrijsku vojsku (proizvodnja određenih dijelova za tenkove).

festival dječjih vrtića Dječja olimpijada u Ivancu: Sudjelovalo 250 mališana

Državni tajnik M. Antonić naglasisio je potrebu da Itas snažnijim i agresivnijim marketinškim nastupom na njemačkom tržištu pokuša osigurati svoju prepoznatljivost u specifičnoj grupi proizvođača vojne opreme i na taj način osigura nove poslove.

Po riječima gostiju iz Njemačke, u tome su oni sami spremni pomoći Itasu putem trgovačke komore i njemačkog atašea. Razgovaralo se i o mogućnosti predstavljanja Itasa na specijaliziranim sajmovima u Hannoveru i Stuttgartu što bi, ocijenjeno je, Itasu otvorilo vrata za specijaliziranu suradnju s velikim njemačkim tvrtkama.

Postavljena ograda visoka je 1,20 metara Ivanec Mali park ograđen elegantnom ogradom