Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Obilazak radova na izgradnji vrtića Mali princ

Radovi teku po planu, otvaranje vrtića u proljeće

storyeditor/2024-07-19/Mali_princ_2__1_.jpg
1/3
Foto: Grad Vinkovci Gradonačelnik Ivan Bosančić kaže da će u novom vrtiću mjesto pronaći ukupno 176 djece

Radovi na izgradnji dječjeg vrtića Mali princ teku po planu te je do sada završeno oko 20 posto ukupnih radova na ovome projektu koji je od iznimne važnosti za Vinkovce. Rečeno je to tijekom obilaska radova na izgradnji ovoga dječjeg vrtića koji bi s radom trebao započeti u proljeće 2025. godine. Kako je još jednom podsjetio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, u novome vrtiću mjesto će pronaći ukupno 176 djece, i to 140 vrtićke i 36 jasličke dobi u 10 odgojnih skupina.

– Ovo je jedan izvrstan projekt koji se u većini gradova ne radi, pogotovo vrtić ovakve veličine koji će biti jedan od najvećih u Slavoniji i vjerujem najmoderniji i najljepši. Želimo svakome u našem gradu osigurati mjesto u vrtiću i napraviti jednu obrazovnu priču, vinkovačku, gdje će oni od vrtića do osnovne škole, koja će biti u jednoj smjeni, imati riješeno obrazovanje u standardima kakve je zamislio EU. Od iznimne je važnosti da mlade obitelji imaju osigurano mjesto u vrtiću za svoju djecu kako bi oni mogli raditi i privređivati – rekao je Bosančić tijekom obilaska radova.

Pogled iz zraka na dječji vrtić Mali princ
Foto: Vinkovci Pogled iz zraka na dječji vrtić Mali princ

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci Suzana Zidar rekla je kako se i sama uvjerila da radovi napreduju na najbolji mogući način.

– Mislim da će biti i malo veći priljev djece nego što se planira jer ipak kada se otvori nešto novo svi žele ići tamo. S otvaranjem novog vrtića imat ćemo dodatni kapacitet u ostalim vrtićima i nadam se da će svi roditelji koji prijave djecu na natječaj dobiti mjesto u vrtiću – rekla je Zidar.

Voditeljica projekta Kristina Jukić iz Vinkovačke razvoje agencije VIA rekla je kako je prije realizacije samoga projekta izračunato da nedostaje 500 mjesta za djecu u vrtićima te da će se tako taj broj smanjiti.

– Uskoro bi trebalo krenuti proširenje dječjih vrtića Stribor i Naše radosti, tako da ćemo imati jedan novi vrtić i dva postojeća koja će biti proširena. Proširenjima će se dobiti još 80-ak mjesta. Dva dnevna boravka rade se u Striboru za 40-ak djece, a u Našoj radosti bit će tri dnevna boravka, od toga dva za vrtićku, a jedan za djecu iz jaslica – rekla je Jukić. 

storyeditor/2024-07-19/20230713105358_IMG_1983.jpg 26% ima djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane s 549 mil. € Poduzetnici ostvarili ukupni prihod od 2,1 milijardu eura storyeditor/2024-07-16/Potpisivanje_ugovora_-_Dubrava_.jpg Projektom će se ozeleniti šetalište u Zagrebačkoj, na samom ulazu u općinu Za zelenu šetnicu 320 tisuća bespovratnih eura storyeditor/2024-07-19/a_navodnjavanje_foto_kristijan_toplak_2.jpg Planovi Virovitičko-podravske županije Cilj je navodnjavati 10.000 hektara za 10 godina