Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Tradicionalna podjela graha na međunarodni Praznik rada

Rekordna zaposlenost i nikad manja nezaposlenost u Osijeku

Foto: Osijek
Prazničkom blagovanju pridružio se i osječki gradonačelnik Ivan Radić koji je uz čestitku svim radnicima istaknuo i odlične gospodarske pokazatelje za osječko područje

Već tradicionalno, Grad Osijek organizirao je na lijevoj obali Drave, kod katakombi, prigodno obilježavanje međunarodnog Praznika rada. Za tu su prigodu članovi Udruge majstori kotlića Slavonije i Baranje pripremili 2500 porcija graha, za što je u gradskom proračunu osigurano 4000 eura.

Prazničkom blagovanju pridružio se i osječki gradonačelnik Ivan Radić koji je uz čestitku svim radnicima istaknuo i odlične gospodarske pokazatelje za osječko područje.

Naime, Grad Osijek bilježi rekordnu zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost u posljednjih 15 godina. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje 31. ožujka 2023. godine na području grada Osijeka zaposleno je 51.226 osoba. Nezaposlenost u ožujku smanjena je 3,5 posto u odnosu na prethodni mjesec, odnosno 12,3 posto u odnosu na isti mjesec godinu prije.

– U našu Industrijsku zonu Nemetin stiže velika međunarodna kompanija koja namjerava zaposliti 1500 ljudi. Prema njihovim najavama, osječki Centar izvrsnosti za proizvodnju namjeravaju otvoriti do sredine iduće godine. To je najveća privatna investicija na području Slavonije i Baranje od hrvatske samostalnosti – istaknuo je osječki gradonačelnik Radić, misleći na američki Jabil koji je već počeo potragu za radnicima.

Gradonačelnik je naglasio kako su u ovom trenutku na području grada Osijeka u tijeku kapitalne investicije teške oko 150 milijuna eura, a to utječe na gospodarski rast Osijeka. 

OSIJEK Na “Srednjiki” teren za mali nogomet s umjetnom travom OSIJEK Krunidba kralja Charlesa III. proslavit će se i u Osijeku OSIJEK Otvoreno novo dječje igralište na Sjenjaku vrijedno 122.000 eura